Παράλυτη ολοκλήρωσε το μαραθώνιο του Λονδίνου φορώντας βιονική φόρμα [Video]

Χάρη στην τεράστια ψυχική της δύναμη και τη βοήθεια της τεχνολογίας, η 32χρονη Claire Lomas κατόρθωσε ώντας παράλυτη να ολοκληρώσει το μαραθώνιο του Λονδίνου φορώντας μια ολόσωμη βιονική φόρμα.

Η νεαρή γυναίκα έμεινε παράλυτη από το στήθος και κάτω το 2007 όταν έπεσε από το άλογο που ίππευε. Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και όπως αποδείχτηκε δικαιώθηκε. Την κούρσα ολοκλήρωσε όχι σε μία αλλά σε 16 ολόκληρες μέρες, διάστημα κατά το οποίο ο κόσμος της έδειχνε έμπρακτα την υποστήριξη του. Στο τέρμα την περίμενε πλήθος κόσμου που κυριολεκτικά την αποθέωσε.

Σκοπός της συμμετοχής της ήταν να συλλέξει χρήματα για έρευνες που αφορούν την αποκατάσταση παράλυτων ανθρώπων και μέχρι στιγμής έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει περισσότερα από €96.000.

Σύμμαχος στην προσπάθεια της ήταν η βιονική φόρμα ReWalk, εφεύρεση του Ισραηλινού Amit Goffer, που επιτρέπει σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα να στέκονται, να περπατούν και να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες. Περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία θα βρείτε στο video που ακολουθεί:

[πηγή mashable]
Loading