Paramount και BitTorrent συνεργάζονται για την ταυτόχρονη κυκλοφορία του "The Tunnel" σε torrent και DVD!

Εδώ και πολλά χρόνια η κινηματογραφική βιομηχανία αναζητά τρόπους αντιμετώπισης της πειρατείας, αλλά σίγουρα δε περιμέναμε ότι θα ερχόταν η ημέρα που κάποιο από τα studios του Hollywood θα συνεργαζόταν με υπηρεσία P2P. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η Paramount ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το BitTorrent για τη διανομή της ταινίας "The Tunnel" στις 19 Μαΐου, ενώ ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσει και σε DVD!

Η ταινία δε θα βγει στους κινηματογράφους, ενώ η έκδοση για BitTorrent παρότι θα είναι πλήρης, θα λειτουργεί σαν teaser της έκδοσης σε DVD, η οποία θα περιλαμβάνει εναλλακτικά φινάλε και επιπλέον υλικό που δε θα είναι διαθέσιμο στο torrent.

Ακόμη, η Paramount πουλά κάθε ξεχωριστό frame στους φίλους της ταινίας και στους συλλέκτες προς $1 το κομμάτι. Τα frames προσφέρονται μεμονωμένα ή σε ομάδες του 1 δευτερολέπτου (25 frames), 2 δευτερολέπτων (50 frames) κ.ο.κ. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περίπου 30.000 frames, ενώ ο συνολικός αριθμός τους είναι πάνω από 135.000.

Πραγματικά πρωτοποριακή η ιδέα, αν και μέχρι να δούμε πραγματικά αποτελέσματα δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την εξέλιξη της. Τουλάχιστον, είναι μια καλή προσπάθεια συνεργασίας των αντιμαχόμενων πλευρών και ίσως η μόνη λογική νόμιμη χρήση των υπηρεσιών P2P.

Ακολουθεί το trailer του "The Tunnel"

[πηγή Gizmodo]
Loading