Passkeys πλέον για όλους τους λογαριασμούς Microsoft

Τα Passkeys, μια σχετικά νέα μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που ενίοτε αποκαλείται ως ο «δήμιος» των passwords, εφαρμόζεται πλέον και σε όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς Microsoft.

Σε μια ανάρτηση στο blog που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε την υποστήριξη των passkeys ως το επόμενο βήμα προς το όραμα της για απλή, ασφαλή πρόσβαση για όλους. Με έναν λογαριασμό Microsoft, ένας χρήστης μπορεί να συνδεθεί μία φορά και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών της εταιρείας, από email, μέχρι cloud, gaming και πολλά άλλα.

Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της Microsoft είναι τα Outlook, OneDrive, Skype και το Xbox Live. Επιπλέον, με ένα λογαριασμό Microsoft, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Microsoft Store, για να κατεβάζουν και να αγοράζουν παιχνίδια, εφαρμογές, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλο περιεχόμενο .

"Από σήμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα passkey για να αποκτήσετε πρόσβαση στον Microsoft λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας το πρόσωπο σας, το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το PIN της συσκευής σας στις πλατφόρμες Windows, Google και Apple", εξήγησε η Microsoft. "Το passkey σας δίνει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες της Microsoft που χρησιμοποιείτε καθημερινά και θα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από τον κωδικό πρόσβασης σας στην προστασία του λογαριασμού σας από κακόβουλες επιθέσεις".

Σε αντίθεση με τα passwords, τα passkeys χρησιμοποιούν δύο μοναδικά κλειδιά, όπου το ένα αποθηκεύεται στην υπηρεσία και το άλλο στη συσκευή, που προστατεύεται από ένα PIN ή βιομετρικά στοιχεία. Έτσι, για να συνδεθεί σε μια υπηρεσία, δεν αρκεί πλέον ο επιτιθέμενος να γνωρίζει το password, ή το PIN. Χρειάζεται επίσης φυσική πρόσβαση στη συσκευή του χρήστη, η οποία αποθηκεύει το άλλο μισό του κλειδιού. Επιπλέον, δεδομένου ότι το ένα μέρος του κλειδιού πρόσβασης δεν θα λειτουργήσει ποτέ σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα σύνδεσης, όλες οι σελίδες phishing καθίστανται άχρηστες.

"Το καλύτερο χαρακτηριστικό των passkeys είναι ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ανησυχείτε για τη δημιουργία, την απώλεια ή την επαναφορά κωδικών πρόσβασης". Η Microsoft ευελπιστεί ότι τα σύντομα τα passkeys θα αντικαταστήσουν πλήρως τα passwords σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών της.

[Microsoft]

Loading