Τέλος για τις αναλογικές θύρες VGA από το 2015

Η συνεχής εξέλιξη στο χώρο της τεχνολογίας δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την γνωστή σε όλους μας αναλογική θύρα VGA, που τη συναντάμε σχεδόν σε οποιαδήποτε συσκευή εδώ και 20 χρόνια.

Όπως όλα δείχνουν, έχει προδικαστεί το τέλος της χρησιμοποίησης της από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της αγοράς των υπολογιστών (Intel, AMD, Dell, Lenovo, LG και Samsung), και θα αντικατασταθεί οριστικά από τι γνωστές θύρες HDMI και DisplayPort.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Intel, η τεχνολογία VGA θα σταματήσει να ενσωματώνεται σε υπολογιστές και τηλεοράσεις από το 2015 και έπειτα:

Οι θύρες DisplayPort και HDMI επιτρέπουν το σχεδιασμό λεπτότερων laptop, και υποστηρίζουν υψηλότερη ανάλυση με εντονότερα χρώματα σε σχέση με τη VGA, μια τεχνολογία που έχει κλείσει περισσότερα από 20 χρόνια ύπαρξης

[πηγή Electronista]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Hardware, Technology and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.
 • Pingback: Tweets that mention Τέλος για τις αναλογικές θύρες VGA από το 2015 « TechGear.gr – All about gadgets and technology -- Topsy.com()

 • PascaL 309 Hawk (Γιώργος)

  Πολύ καλή εξέλιξη, αλλά γιατί δεν το κάνουν νωρίτερα; Ποιος ο λόγος;

  Διάβασα ότι θα αλλάξουν το πρόγραμμα που έχουν στους υπολογιστές για να φορτώνουν το λειτουργικό σύστημα. Αυτό που υπάρχει τώρα είναι πάνω από 25 χρονών! Με την αλλαγή αυτή ο υπολογιστής θα ανοίγει πολύ πιο γρήγορα απ΄ ότι ανοίγει σήμερα. Αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς θα γίνει. Μπορεί και σε μικρό χρονικό διάστημα.

  Επίσης, σε μερικά χρόνια όλοι οι υπολογιστές θα έχουν μνήμες που θα μπορούν να φορτώνουν τα δεδομένα ακαριαία. Δηλαδή οι υπολογιστές θα ανοίγουν όπως ανοίγει μια λάμπα! Αμέσως! Ξέρετε κάτι περισσότερο;;

 • Χρειάζεται υπομονή για κάθε οριστική αλλαγή σε θέματα hardware, καθώς ουσιαστικά μιλάμε για πλήρη κατάργηση της αναλογικής απεικόνισης.
  Σε ό,τι αφορά για την άμεση εκκίνηση των υπολογιστών, το πιθανότερο είναι ότι θα μειωθεί τόσο πολύ η ενεργειακή κατανάλωση που δε θα χρειάζεται να κλείνουν καθόλου, ενώ δε πρέπει να ξεχνάμε ότι το μέλλον ανήκει στο λεγόμενο cloud computing, κοινώς τα δεδομένα θα βρίσκονται μόνιμα σε κάποιον online server παρά στον υπολογιστή μας. Ήδη έχουμε δει τα Chrome OS και Jolicloud OS, και έπεται συνέχεια…