Peeple: Η εφαρμογή αξιολόγησης ανθρώπων διαθέσιμη για iOS! [Video]

peeple

Αρκετοί μπορεί να θυμάστε την αναφορά μας τον περασμένο Οκτώβριο για το Peeple, μια εφαρμογή που τότε βρισκόταν σε στάδιο beta και διαφημιζόταν ως το "Yelp για ανθρώπους", δεδομένου ότι οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να γράφουν reviews και να βαθμολογούν... ανθρώπους κρίνοντας την προσωπικότητα, τον επαγγελματισμό και τις κοινωνικές δεξιότητες τους. Τότε έκανα την εκτίμηση ότι πρόκειται για φάρσα, αλλά γράψτε λάθος: το Peeple είναι πλέον διαθέσιμο για συσκευές iOS και έρχεται σύντομα για Android!

Σύμφωνα με τους δημιουργούς:

"Η εφαρμογή Peeple σας επιτρέπει να επιλέγετε καλύτερα ποιους προσλαμβάνετε, με ποιους συνεργάζεστε, ποιον διαλέγετε για συγκάτοικο σας, ποιον εμπιστεύεστε να προσέχει τα παιδιά σας, με ποιον θα βγείτε ραντεβού κ.ά."

Πάντως, έχουν αλλάξει ορισμένα πράγματα από το αρχικό σχέδιο τους. Στην πρώτη αναφορά μας είχαμε σημειώσει τα παρακάτω:

"Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, η εφαρμογή Peeple θα λανσαριστεί ως το “Yelp για ανθρώπους” και θα περιλαμβάνει σύστημα αξιολόγησης με αστέρια για κάθε χρήστη, ενώ δεν θα επιτρέπεται η διαγραφή αρνητικών σχολίων και η απόσυρση του προφίλ. Ο μόνος τρόπος να προστατευτεί κανείς είναι το περιθώριο 48 ωρών μέχρι να δημοσιευθεί οριστικά η αρνητική κριτική, χρονικό διάστημα στο οποίο ο χρήστης θα πρέπει να πείσει τον…κριτή του για να αλλάξει γνώμη. Και κάτι ακόμα: δεν χρειάζεται να συμμετέχετε στο Peeple. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να γράψει μια κριτική για εσάς ακόμη και αν δεν είστε μέλος"

Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επικίνδυνο, ιδιαίτερα στην εποχή μας όπου μπορούν να καταστρεφούν ζωές από το διαδικτυακό bullying. Γι' αυτό, οι χρήστες δεν θα μπορούν να βαθμολογήσουν κάποιον άλλο χρήστη χωρίς πρώτα αυτός να έχει δώσει την άδεια του. Κανένα review δεν θα βλέπει το φως της δημοσιότητας χωρίς την έγκριση του κριθέντος και μάλιστα ο τελευταίος θα έχει το δικαίωμα να κρύψει τις αρνητικές κριτικές από το προφίλ του. Είναι, ωστόσο, απαραίτητο να χρησιμοποιούνται τα πραγματικά ονόματα για εξασφαλίζεται η εγκυρότητα των reviews.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι στα μελλοντικά σχέδια των δημιουργών βρίσκεται η προσθήκη premium συνδρομής για να έχεις πρόσβαση ακόμη και στα hidden reviews...

Επικίνδυνα "παιχνίδια" θα πω εγώ. Εσείς τι λέτε;

[Peeple]

 

Loading