Peeple: Χαμός με την εφαρμογή αξιολόγησης ανθρώπων! Φάρσα ή αλήθεια; [Video]

peeple

Τις τελευταίες ώρες γίνεται ένας μικρός χαμούλης με την είδηση ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει εφαρμογή που θα επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν reviews για… άλλους χρήστες κρίνοντας την προσωπικότητα, τον επαγγελματισμό και τις κοινωνικές δεξιότητες (π.χ. για ραντεβού), όπως βαθμολογούνται δηλαδή τα εστιατόρια, καφέ, υπηρεσίες κλπ.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, η εφαρμογή Peeple θα λανσαριστεί ως το “Yelp για ανθρώπους” και θα περιλαμβάνει σύστημα αξιολόγησης με αστέρια για κάθε χρήστη, ενώ δεν θα επιτρέπεται η διαγραφή αρνητικών σχολίων και η απόσυρση του προφίλ. Ο μόνος τρόπος να προστατευτεί κανείς είναι το περιθώριο 48 ωρών μέχρι να δημοσιευθεί οριστικά η αρνητική κριτική, χρονικό διάστημα στο οποίο ο χρήστης θα πρέπει να πείσει τον…κριτή του για να αλλάξει γνώμη. Και κάτι ακόμα: δεν χρειάζεται να συμμετέχετε στο Peeple. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να γράψει μια κριτική για εσάς ακόμη και αν δεν είστε μέλος!

Αν σας ακούγονται τραβηγμένα τα παραπάνω δεν είστε οι μόνοι, καθώς ακούγεται έντονα ότι πρόκειται για διαφημιστικό τρικ των δημιουργών Julia Cordray και Nicole McCullough, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια ξεκάθαρη απόδειξη. Πάντως, ήδη έχουν προλάβει να πάρουν θέση αρκετοί επίσημοι οργανισμοί για το ενδεχόμενο ύπαρξης μιας τέτοιας “βάναυσης” εφαρμογής αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι εκτός της καταπάτησης των προσωπικών δικαιωμάτων θα εκτοξευθεί και το φαινόμενο bullying.

Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για φάρσα, αλλά ακόμη και αν είναι πραγματικότητα, δεν πιστεύω ότι θα καταφέρει να πάρει άδεια για κυκλοφορία στα καταστήματα εφαρμογών των Google και Apple. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η σελίδα για συμμετοχή στη beta έκδοση είναι “πεσμένη”

Εσείς τι πιστεύετε;

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet, Misc. Bookmark the permalink.
 • Δημήτρης

  Γιατί όχι?

 • Manos

  Για αρχή, ας πούμε ότι μια ομάδα συναδέλφων ή συμμαθητών θέλει:
  – την ηθική εξόντωση
  – να μην πάρεις μια προαγωγή
  – να απολυθείς
  – να απομονωθείς
  και κάνει μια καμπάνια εναντίων σου. Στην τελική απλά για να περάσουν την ώρα τους κυβερνο-ούγκανοι.Δε μας φτάνει η έκφραση της ανθρώπινης βλακείας και εμπάθειας στο facebook, ας αποκτήσουμε και μια εξειδικεύμενη εφαργμογή να βγάζουμε τη χολή μας. Γιατί όχι?

 • οκ

  Ενω τωρα δεν μπορεις να το κανεις. Στο facebook πχ.

  Και στο κατω κατω δεν μας ενδιαφερει τι λεει ο καθενας μπροστα μας για να μας γλυψει, μας ενδιαφερει τι λενε πισω απο τη πλατη μας.

 • Floudas

  Υπάρχει σχετικό επεισόδιο του “Community”, s05e08. Με όλες τις συνέπειες…

 • billarasboy2 .

  καλη φαση ..

 • RODIFIRE

  πες τα ρε φιλε!

 • Nik

  το ultimate κουτσομπολιο και θάψιμο με φαγανα Lol

 • Rocky

  Εδώ δεν αντέχουμε τις γειτόνισες και τις πεθέρες,άιντε να είχαμε και τον κάθε άσχετο.Και μιλάμε για την καταπάτηση της ορθής έκφρασης “αν δεν περπατήσεις με τα παππούτσια του άλλου δεν μπορείς να τον κρίνεις”.

 • Pingback: Peeple: Η εφαρμογή αξιολόγησης ανθρώπων διαθέσιμη για iOS! [Video]()