Penclic, νέο ασύρματο ποντίκι σε μορφή πένας [Video]

Ένα ακόμη πρωτοποριακό προϊόν που αναμένεται να δούμε την ερχόμενη εβδομάδα στη CES 2012 είναι το ασύρματο ποντίκι Penclic.

Μία δημιουργία της ομώνυμης σουηδικής εταιρείας, εκ πρώτης όψεως δύσκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι είναι ποντίκι, αφού η εμφάνιση του παραπέμπει περισσότερο σε high-tech στυλό ή γραφίδα.

Το Penclic αποτελεί μια εργονομική λύση για τη χρήση υπολογιστών και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να  μειώνει την εμφάνιση του φαινομένου RSI (Repetitive Strain Injury) που προκαλείται λόγω της πολύωρης χρήσης ποντικιού.

Σύμφωνα με την εταιρεία:

"To ποντίκι Penclic αποτελεί επέκταση των κινήσεων του σώματος μας και αξιοποιεί πλήρως τη φυσική δύναμη και ευελιξία των δαχτύλων και των χεριών μας, δημιουργώντας μια υγιή και φυσική θέση εργασίας. Η επαναστατική αυτή συσκευή συμβάλλει στη μείωση προβλημάτων υγείας όπως το RSI που αποτελεί συχνό φαινόμενο κατά τη χρήση των παραδοσιακών ποντικιών."

To Penclic υποστηρίζεται από Mac και Windows, ενώ μέχρι στιγμής η ημερομηνία διάθεσής του στην αγορά και η τιμή του παραμένουν άγνωστα. Δείτε το σε δράση στο παρακάτω video:


Penclic instruction video

[πηγή penclic]
Loading