Απάτες έκαναν την εμφάνισή τους μετά το χτύπημα του τυφώνα Haiyan στις Φιλιππίνες

symantec_philippines_fraud

Ενημέρωση από την Symantec

Οι σπαρακτικές αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τις Φιλιππίνες είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να κάνει έκκληση για βοήθεια σε διάφορες κυβερνήσεις και ΜΚΟ ανά τον κόσμο. Ενώ έχουν αναρτηθεί πολλά νόμιμα αιτήματα δωρεών στα κοινωνικά δίκτυα και σε μία σειρά δημοφιλών ιστοσελίδων, δυστυχώς οι απατεώνες άρχισαν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση, δημιουργώντας μηνύματα μέσω email, που περιέχουν ψεύτικα αιτήματα δωρεών.

Η Symantec έχει αποκαλύψει παρόμοιες τακτικές γύρω από τέτοιου είδους τραγωδίες στο παρελθόν, όπως η καταστροφή της Φουκοσίμα ή ο τυφώνας Σάντυ και αναμένει να έρθουν στο φως και άλλες απάτες με παρόμοιο περιεχόμενο τις προσεχείς ημέρες.

Δεδομένου του ύψους της καταστροφής στις Φιλιππίνες και την ανάγκη για βοήθεια να χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα, η Symantec προτρέπει το κοινό να συνεχίζει να συνεισφέρει με τη στήριξη και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει. Παρόλα αυτά, η εταιρεία υπενθυμίζει στο κοινό ότι πρέπει να παραμένει προσεκτικό όταν προχωρά σε online δωρεές. Η Symantec προτείνει να λαμβάνονται οι παρακάτω προφυλάξεις:

  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ανοίγετε email με τέτοια αιτήματα
  • Πιστοποιήστε την αυθεντικότητα του οργανισμού στον οποίο θα μεταφέρετε το ποσό που επιθυμείτε
  • Μην απαντάτε σε email που απαιτούν να δώσετε προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες
Loading