PlayStation 4: 4.2 εκατ. πωλήσεις μέχρι τις 28/12 και υπηρεσία cloud gaming PlayStation Now για όλο το οικοσύστημα της Sony [CES 2014]

PS4_teardown

Η Microsoft ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι ξεπέρασε τα 3 εκατ. πωλήσεις Xbox One μέχρι το τέλος του 2013, αλλά η Sony φύλαγε την απάντηση της για το χθεσινό keynote στη CES 2014, όπου αποκάλυψε ότι μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2013 είχε διαθέσει 4.2 εκατ. PlayStation 4 και 9.7 εκατ. τίτλους παιχνιδιών.

Ακόμη, η Sony ανακοίνωσε την υπηρεσία PlayStation Now η οποία φέρνει την εμπειρία cloud gaming  στα PS4, PS3, PS Vita, Xperia smartphones/tablets και τηλεοράσεις! Ουσιαστικά πρόκειται για την υπηρεσία Gaikai (την είχε εξαγοράσει το 2012) μέσα από την οποία θα είναι εφικτό να παίξει κανείς τα παιχνίδια του PlayStation 3 σε όλες τις προαναφερθείσες πλατφόρμες, ενώ θα προστεθεί και λειτουργία live TV και VoD (video on demand).

sony_playstation_now

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να νοικιάζουν παιχνίδια μέσα από το PlayStation Now ή να πληρώνουν μια συνδρομή που θα τους δίνει πρόσβαση σε κάποιο αριθμό τίτλων. Στη συνέχεια, το παιχνίδι θα ξεκινά αυτόματα στην οθόνη τους αρκεί να έχουν μια σχετικά γρήγορη σύνδεση στο Internet, με το παιχνίδι να "τρέχει" από τους servers της υπηρεσίας όπως περίπου λειτουργεί το YouTube.

Η υπηρεσία PlayStation Now θα ξεκινήσει σε beta έκδοση από τον επόμενο μήνα στις ΗΠΑ και το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμη πλήρως. Πάντως, για την Ευρώπη υπάρχουν ακόμα προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν, κυρίως λόγω των πολλών παρόχων τηλεπικοινωνιών και των διαφορετικών ταχυτήτων.

[Sony]

Loading