Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε το Internet ως "Δώρο Θεού"

pope_francis

Μπορεί να διανύει το 77 έτος της ζωής του και να ηγείται της συνήθως υπερσυντηρητικής Καθολικής Εκκλησίας, ωστόσο, ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε να χαρακτηρίσει το Διαδίκτυο ως "Δώρο Θεού" επειδή προάγει τον διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικές και απομακρυνσμένες ομάδες ανθρώπων. Η δήλωση του Πάπα έγινε στο πλαίσιο της World Communications Day που διοργάνωσε η Καθολική Εκκλησία.

Ο Πάπας τόνισε ότι η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων έχουν καταστήσει ευκολότερη την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές θρησκείες, διαφορετικές πολιτικές απόψεις και διαφορετική οικονομική δύναμη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αίσθηση ενότητας στην ανθρώπινη οικογένεια παρά τις όποιες διαφωνίες προκύπτουν.

"Ειδικότερα, το Διαδίκτυο προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για διάλογο και αλληλεγγύη. Αυτό είναι κάτι πραγματικά καλό, ένα δώρο από τον Θεό. Ο ψηφιακός κόσμος θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα περιβάλλον ανθρωπιάς, ένα δίκτυο ανθρώπων, όχι καλωδίων"

Παρόλα αυτά, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το Διαδίκτυο δεν είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα, καθώς η ταχύτητα και η πληθώρα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης μπορούν να αποξενώσουν τους χρήστες από τους φίλους και τις οικογένειες τους, ενώ αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ίσως κινδυνεύουν να μείνουν απ' έξω. Επίσης, οι χρήστες πολλές φορές χτίζουν τοίχους γύρω από τις δικές τους απόψεις παρά την διαφορετικότητα που συναντούν. Καταλήγει, όμως, ότι τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν κατά πολύ τα μειονεκτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος παροτρύνει τους Καθολικούς να ανοιχτούν σε διαλόγους με ανθρώπους άλλων θρησκειών, όχι για να αποποιηθούν τις ιδέες και τις παραδόσεις τους, αλλά για να δουν ότι δεν είναι οι μόνες έγκυρες και απόλυτα σωστές! Πολύ μπροστά...

[via]

Loading