TegWear και Power Felt, νέες τεχνολογίες για την τροφοδοσία ηλεκτρικών συσκευών από τη θερμότητα του ανθρώπινου σώματος! [Video]

Μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία παρουσιάστηκε στη CES 2013, χάριν στην οποία ίσως γίνει εφικτό μελλοντικά να τροφοδοτούμε ηλεκτρικές συσκευές απλά αγγίζοντας τες!

TegWear

Η τεχνολογία TegWear της Perpetua αφορά ένα μικρό chip που έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τη θερμότητα που εκπέμπεται από το ανθρώπινο σώμα σε ηλεκτρική ενέργεια, με το ηλεκτρικό φορτίο να παράγεται από τη διαφορά θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος με τον περιβάλλοντα χώρο. Απόδειξη, το ρολόι που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video:

Πάντως, γεννάται εύλογα το ερώτημα για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η συγκεκριμένη τεχνολογία στην περίπτωση που το ανθρώπινο σώμα έχει την ίδια θερμοκρασία με τον περιβάλλοντα χώρο (π.χ. σε θερμό κλίμα), αλλά και για το πόσο αποδοτική μπορεί να είναι για πολύπλοκες συσκευές (π.χ. smartphones, tablets κλπ.).

Power Felt

Μια εναλλακτική και παρόμοια λύση έρχονται να δώσουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Wake Forest, οι οποίοι δημιούργησαν το Power Felt, ένα πιο αποδοτικό θερμοηλεκτρικό ύφασμα από νανοσωλήνες άνθρακα και πολυμερείς ίνες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ρουχισμό, καθίσματα αυτοκινήτου, φακούς, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά. για τροφοδότηση τους από τη θερμότητα του σώματος μας.

[PopularScience, WakeForest]

Loading