Ελέγξτε την ασφάλεια των εφαρμογών του Facebook με το Privacyscore

facebook

Η PrivacyChoice λανσάρει σήμερα την εφαρμογή Privacyscore για το Facebook με την οποία θα μπορεί κανείς να δει ποιες εφαρμογές του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου σέβονται το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων και ποιες όχι. «Εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν εφαρμογές του Facebook καθημερινά, μοιράζοντας τα προσωπικά τους δεδομένα με χιλιάδες παρόχους. Κάθε πάροχος έχει τις δικές του πολιτικές απορρήτου, οι οποίες πολλές φορές δεν προσφέρουν καν τα βασικά», δηλώνει ο CEO της εταιρείας.

Πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι το Facebook δεν ασκεί κανέναν έλεγχο στις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας και δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη. Το Privacyscore βαθμολογεί κάθε εφαρμογή από το 0 έως το 100 πριν επιτρέψετε την πρόσβασή της στον λογαριασμό σας έτσι ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την πολιτική της κάθε εταιρείας.

Η PrivacyChoice έχει ήδη σκανάρει πολλές εταιρείες με την πρώτη θέση να κατέχει η Playdom με βαθμολογία 93/100 και τη δεύτερη θέση η EA στα 91/100 ενώ η Zynga σκόραρε 82/100. Η PrivacyChoice σημειώνει ότι ο μέσος όρος όλων των εφαρμογών που εξέτασαν ανέρχεται στα 78/100.

[via SlashGear]

Loading