Qualcomm Toq smartwatch με Mirasol οθόνη και αυτονομία ημερών [Videos]

 qualcomm-toq

Ούτε ένα εικοσιτετράωρο δεν πέρασε από την επίσημη παρουσίαση του περιβόητου Samsung Galaxy Gear και η Qualcomm ανακοίνωσε ήδη στην IFA Berlin 2013 ότι σύντομα σκοπεύει να κυκλοφορήσει το δικό της έξυπνο ρολόι χειρός.

Το ρολόι θα ονομάζεται Qualcomm Toq και ενώ δεν μας αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα είναι εξοπλισμένο με οθόνη Mirasol. H εν λόγω τεχνολογία δανείζεται χαρακτηριστικά από τις eInk και LCD οθόνες και συγκεκριμένα έχει χαμηλή κατανάλωση όπως οι eInk και αναπαραγωγή χρωμάτων και απόκριση όπως οι LCD.

Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με την Qualcomm το ρολόι θα έχει αυτονομία ημερών (σε αντίθεση με το Galaxy Gear που θα έχει μιας ημέρας) χωρίς να διαθέτει καν κουμπί on/off, ενώ η φόρτιση θα πραγματοποιείται μέσω της ασύρματης τεχνολογίας WiPower LE της εταιρείας.

Κατά τα άλλα στις δυνατότητες του συμπεριλαμβάνονται γραπτά μηνύματα και διαχείριση κλήσεων από το smartphone, υπενθυμίσεις, ειδοποιήσεις και όλα όσα προσφέρουν τα έξυπνα ρολόγια χειρός. Πέρα από την κοινή έκδοση, αναμένεται να κυκλοφορήσει και μια 'Premium Auto Edition' με ασύρματο Bluetooth headset που επίσης θα φορτίζει και ασύρματα.

Το Qualcomm Toq smartwatch θα είναι διαθέσιμο κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, λίγο μετά τις κυκλοφορίες των Samsung Galaxy Gear και Sony Smartwatch 2 το Σεπτέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Loading