Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα από την παρουσίαση του πρώτου smartphone με 8GB RAM, το ZTE Nubia Z17, και τώρα μαθαίνουμε ότι η νέα ναυαρχίδα της κινέζικης εταιρείας κατέχει μπορεί να διαφημίζεται για ακόμα μία πρωτιά, αυτή της υποστήριξης της τεχνολογίας Quick Charge 4+ της Qualcomm.
Όπως αναφέρει η Qualcomm στην ανακοίνωση της,
"Όταν παρουσιάσαμε την τεχνολογία Quick Charge 4, σας υποσχεθήκαμε ακόμη ταχύτερη φόρτιση σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά για να φορτίζετε μια συσκευή από 0% σε 50% μέσα σε 15 λεπτά. Παρόλα αυτά, δεν μείναμε στάσιμοι και εξελίξαμε ακόμη περισσότερο την τεχνολογία μας"
Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας Quick Charge 4+ είναι η λειτουργία Dual Charge, ουσιαστικά ένα δεύτερο chip διαχείρισης της τροφοδοσίας που διαχωρίζει το ηλεκτρικό φορτίο και μειώνει τον χρόνο φόρτισης. Ακόμη, η Qualcomm έχει αναπτύξει την ξεχωριστή λειτουργία Thermal Balancing για να γίνεται η μεταφορά ρεύματος μέσω της πιο ψυχρής οδού, ενώ έχει αναπτύξει λειτουργίες ελέγχου της θερμοκρασίας ταυτόχρονα στον φορτιστή και στη σύνδεση για να αποφεύγεται η υπερθέρμανση, τα βραχυκυκλώματα και οι φθορές της υποδοχής USB Type-C.
Σε τιμές αναφοράς, η τεχνολογία Quick Charge 4+ προσφέρει 15% βελτίωση στην ταχύτητα φόρτισης και 30% στην απόδοση της μπαταρίας, με την Qualcomm να υπόσχεται 5 ώρες περισσότερη μπαταρία μέσα σε 5 λεπτά φόρτισης ή 0-50% μέσα σε μόλις 15 λεπτά.
Εκτός από τα smartphones, η Qualcomm αναφέρει ότι η τεχνολογία Quick Charge 4+ μπορεί να βρει εφαρμογή σε φορτιστές αυτοκινήτου, powerbanks, USB hubs κ.ά. και είναι αντίστροφα συμβατή με τις παλαιότερες τεχνολογίες Quick Charge 3.0 και Quick Charge 2.0.
[Qualcomm]