RCS: Αυτή είναι η εξέλιξη των SMS/MMS που θα υποστηρίζεται από τη νέα εφαρμογή Android Messages

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη στις υπηρεσίες messaging μας έχει δώσει τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε κείμενο, φωτογραφίες, videos, gifs, emojis και άλλα πολλά μέσα από τις αντίστοιχες εφαρμογές, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τα παραδοσιακά SMS και MMS. Είναι γεγονός ότι η εξέλιξη τους δεν ήταν αυτή που θα περιμέναμε, παρόλα αυτά, έφτασε ο καιρός να ξημερώσει και για αυτά μια καινούργια εποχή.

Η Google ετοιμάζεται για το λανσάρισμα της πλατφόρμας RCS (Rich Communication Services) σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, όπως οι Vodafone, Globe Telecom, Orange, Deutsche Telekom, Telenor, Rogers και Sprint. Ουσιαστικα πρόκειται για τον διάδοδο των SMS/MMS που θα επιτρέψει στους χρήστες να αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλότερης ανάλυσης, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, να πραγματοποιούν video κλήσεις και να μοιράζονται την τοποθεσία τους, εκμεταλλευόμενοι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και όχι τη σύνδεση στο Internet.

Με αφορμή το λανσάρισμα του RCS, η Google προχώρησε και στην αλλαγή του brand για την εφαρμογή Google Messenger, η οποία πλέον υπάρχει στο κατάστημα Google Play ως "Android Messages" και αναμένεται ότι θα προσφέρει όλα τα προαναφερθέντα αρκεί να υποστηρίζεται από τις συσκευές και τα δίκτυα των παρόχων.

Για την εξάπλωση και ενσωμάτωση του Android Messages ως προεπιλεγμένη εφαρμογή messaging στα smartphones, η Google συνεργάζεται με τις LG, Motorola, Sony, HTC, ZTE, Micromax, Nokia, Archos, BQ, Cherry Mobile, Condor, Fly, General Mobile, Lanix, LeEco, Lava, Kyocera, MyPhone, QMobile, Symphony και Wiko, ενώ αναμένεται ότι θα προστεθούν και άλλοι κατασκευαστές στην πορεία.

Σαν παράδειγμα του RCS, η Google αναφέρει την εκμετάλλευση του από τις επιχειρήσεις. Σκεφτείτε ότι η αεροπορική εταιρεία σας στέλνει ενημέρωση με πληροφορίες σχετικά με την πτήση σας, αλλά αυτή τη φορά το περιεχόμενο του μηνύματος θα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα σε σύγκριση με ένα συνηθισμένο SMS.

Η πλήρης παρουσίαση του RCS θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα στο MWC 2017.

Και μιας και μιλάμε για υπηρεσίες messaging, σημειώστε ότι σύντομα θα δούμε και desktop έκδοση της υπηρεσίας Google Allo.

Android Messages - [Google Play Link]

[via]

 

Loading