Re-Timer, τα γυαλιά που δίνουν λύση στο jet lag [Video]

To jet lag ή αλλιώς το φαινόμενο της διαταραχής του ύπνου που προκαλείται όταν κάποιος πραγματοποιεί μακρινά ταξίδια με μεγάλη διαφορά ώρας έρχεται να αντιμετωπίσει το νέο επαναστατικό ζευγάρι γυαλιών Re-timer.

Εκπέμποντας ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος φωτός που στοχεύει κατευθείαν στο κέντρο του εγκεφάλου, τα γυαλιά υπόσχονται ότι κάνουν reset στο βιολογικό ρολόι του ανθρώπου και επαναφέρουν τις φυσιολογικές συνήθειες του ύπνου του.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Flinders University στη Ν. Αυστραλία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Re-timer, αν θέλετε να κοιμηθείτε και να ξυπνήσετε νωρίτερα την επόμενη μέρα θα πρέπει να φορέσετε τα γυαλιά για 50' το προηγούμενο πρωί. Αντίστοιχα αν θέλετε να ξυπνήσετε αργότερα, θα χρειαστεί να τα φορέσετε για 50' λίγο πριν κοιμηθείτε το βράδυ.

Μεταξύ άλλων, τα γυαλιά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της αϋπνίας, βελτιώνουν τον ύπνο αυτών που δουλεύουν σε εναλλασσόμενες νυχτερινές βάρδιες και διευκολύνουν το πρωινό ξύπνημα. Μάλιστα, ο χρήστης μπορεί παράλληλα να παρακολουθεί τηλεόραση, να διαβάζει, να εργάζεται και γενικά να κάνει οτιδήποτε θα έκανε χωρίς τα γυαλιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν το Re-timer από εδώ στην τιμή των £162.

Loading