Δείτε πως εξαπλώθηκαν οι μεγαλύτερες θρησκείες σε ένα time-lapse video του παγκόσμιου χάρτη

religions

Αν εξαιρέσουμε τους φανατικούς (ανεξαρτήτως θρησκείας) είναι κοινά παραδεκτό ότι οι περισσότεροι πόλεμοι ξεκίνησαν με αφορμή τις διάφορες θρησκείες, αν και οι πραγματικοί λόγοι συνήθως ήταν άλλοι (ορυκτός πλούτη, εδαφική επέκταση κλπ.).

Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με το ποια είναι σωστή και ποιος έχει δίκιο, ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πως εξαπλώθηκαν τα τελευταία 5.000 χρόνια στο παρακάτω time-lapse video της ιστοσελίδας Maps of War, στο οποίο σημειώνονται διάφορα γεγονότα (πόλεμοι, γεννήσεις, αποικισμοί) που επηρέασαν γενικότερα την ιστορία μας.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Featured, Internet, Misc. Bookmark the permalink.
 • Dimitris Papadopoulos

  ντροπη σας !! ετσι ξεκινησαν οι θρησκειες και ο πολιτισμος ; εμεις που ειμαστε στο βιντεο ; πουθενα ;;

 • Stef Kats

  Από όλες τις γεννήσεις ιδρυτών θρησκείας, του Χριστούλη είναι παραμυθάκι χωρίς καμμιά φυσική απόδειξη ότι υπήρξε πραγματικά. Αντιθέτως υπάρχουν τρομερές ενδείξεις-αποδείξεις ότι δεν έζησε ποτέ και ότι ο Χριστιανισμός εφευρέθηκε από τον “Μέγα” μαζικό δολοφόνο Κωνσταντίνο και τα συμφέροντα της εποχής του.

 • Νick Nik

  Σε κάθε κοινωνία-πολιτισμό με τα δικά του θρησκευτικά-ηθικά, πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά υπάρχει πάντα ένα μικρό μέρος του πληθυσμού που έχει την ανάγκη να πιστέψει ότι αυτά είναι λανθασμένα-ψευτικά και ποσπαθεί απεγνωσμένα να πίσει και το άλλο μέρος βάσει “αποδείξεων”, που ειδικά τώρα με το internet, το κατ εξοχήν αναξιόπιστο μέσo, έχουν έρθει στο “φως” και μας έχουν κάνει πιο “έξυπνους”. Απλά ανήκεις σε αυτό το μέρος του πληθυσμού της κοινωνίας μας.

 • Stef Kats

  Αν με αποκαλείς έξυπνο επειδή δε χάφτω ότι μου σερβίρουν να σε ευχαριστήσω. Απαντησούλα με επιχειρήματα να στέκει, πέρα από χαρακτηρισμούς που προσπαθούν και καλά να μειώσουν τον “απέναντι” (στυλ Άδωνι Γεωργιάδη) δε βρήκαμε πάντως έτσι?

 • δενμελες

  και το αλλο φλασακι που ειχα δει , ητανε παλι κεντροισραιλικο , δηλαδη , αφηγιοτανε τις εξαπλωσεις των αυτοκρατοριων , με μονο σκοπο , να παρουσιασει μεσα σε αυτες προυπηρχε και μια κουκιδα του ισραηλ .

 • kostas

  μεγάλε επιστήμονα,ποιες είναι οι ΤΡΟΜΕΡΕΣ ενδείξεις αποδείξεις αυτές?
  Ο χριστιανισμός είχε εξαπλωθεί πριν τον Άγιο Κωνσταντίνο, τι παραμύθια μας λες τώρα?

 • kostas

  Εντάξει,δεν σε ειρωνεύεται κανένας.Εσύ πετάχτηκες πρώτος και από όλα αυτά του βίντεο σε πείραξε η θρησκεία μας. Όντως είσαι στους ελάχιστους τι σε πειράζει αυτό? η πλειψηφία των ελλήνων μπορεί να μην είναι και κάθε μέρα στην Εκκλησία αλλά δεν πιστεύει ότι αυτά είναι παραμύθια.

 • yz8826

  Εδω καταφεραμε να ξεχασουμε οι ιδιοι οι Ελληνες, την κουλτουρα, τη θρησκεια και τον πολιτισμο των προγονων μας και περιμενες να θυμουνται οι ξενοι (που εφτιαξαν το βιντεο)?