Επιστήμονες κάνουν πράξη το hackάρισμα του εγκεφάλου

brain_hacking

Αν η σκέψη ότι κάποιος μπορεί να hackάρει τον υπολογιστή ή το κινητό σου τηλέφωνο σε τρομάζει, φαντάσου τι έχει να γίνει αν σε μερικά χρόνια από τώρα hackers μπορούν να εισβάλλουν στον εγκέφαλο σου και να διαβάσουν τις σκέψεις σου…

Σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο 21ο USENIX Security Symosium, κάτι που μοιάζει σα να έχει βγει από σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπως είναι το λεγόμενο “brain hacking” ενδεχομένως να είναι περισσότερο ρεαλιστικό από όσο πιστεύουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη χρήση εξοπλισμού που επιτρέπει το χειρισμό υπολογιστών μέσω των κυμάτων του εγκεφάλου και συγκεκριμένα στο κύμα P300 που εκπέμπεται όταν βλέπουμε κάτι σημαντικό. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν κάποιος hacker έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους εξοπλισμό και καταφέρει να αναπτύξει μια εφαρμογή “brain spyware”, θα μπορεί να υποκλέπτει εύκολα προσωπικές πληροφορίες των ανυποψίαστων θυμάτων του, όπως passwords, κωδικούς πιστωτικών καρτών και άλλα απόκρυφα μυστικά.

Πράγματι οι ερευνητές διεξήγαγαν μελέτη όπου έλαβαν μέρος 28 συμμετέχοντες και οι οποίοι υποβλήθηκαν σε πολλαπλές ερωτήσεις φορώντας ειδικό headset. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η εν λόγω τεχνική ήταν περίπου 15%-40% ακριβέστερη από άλλες παρόμοιες μεθόδους “μαντεψιάς”.

[via]

This entry was posted in Featured, Misc, Science, Technology. Bookmark the permalink.
 • Pingback: Επιστήμονες κάνουν πράξη το hackάρισμα του εγκεφάλου()

 • κωστας γαυρος

  Το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο ΜΗ ΤΥΧΑΙΟ από 15 έως 40 %
  σε σχέση με την απλή μαντεψιά.

  Αυτή είναι η ακριβής μετάφραση..

  Φέξε μου και γλύστρησα δηλαδή. Πιο σωστές απαντήσεις θα πάρεις από ένα μέντιουμ, σα να λέμε..

  Όχι άλλο κάρβουνο με αυτές τις έρευνες. Έχει ξεφύγει η ελευθερία της έρευνας στα πανεπιστήμια νομίζω. Σπαταλιούνται πόροι σε ένα κάρο αηδίες..

 • Γεώργιος Χατζόπουλος

  από 15 έως 40% τώρα. Περίμενε όμως στο κοντινό μέλλον όπου οι αναλύσεις του scanning θα είναι μεγαλύτερες και το λογισμικό θα έχει ποιο πλούσιο λεξιλόγιο. το 40 θα γίνει 99%. Καλό είναι να παίρνουμε τα μέτρα μας σιγά σιγά.

 • SindarNox

  ωρα για μαζικη παραγωγη αλουμινιων καπελών

 • κωστας γαυρος

  συμφωνώ.
  Θα σταματήσω να φοράω κάσκα με 48 αισθητήρες ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο κεφάλι μου!!
  χαχαχα.

 • Bravo Stefane

  Magneto αλάνι, χάρισε μας κράνη

 • Billval13

  axaxaxaxaxxaxaxaxaxaxa

 • Antreas Arkoudi

  εγώ γαμήσω κολο hacker

 • godg

  15% me 40% perisotero se sxesh me alles paromoies me8odous mantepsias. Oxi me thn aplh mantepsia, me alles paromoies me8odous.

 • Pingback: Κατά πόσο είναι εφικτό το hackάρισμα του εγκεφάλου μας; [Video]()