Επιστήμονες ανακάλυψαν την πρωτεΐνη που μπορεί να σε κάνει…Hulk!

Παλεύεις ακόμα με ειδική διατροφή, συμπληρώματα και σκληρή γυμναστική για να γίνεις φουσκωτός; Μπορεί σε λίγο καιρό να μη χρειάζεται τίποτε απ’ όλα αυτά, καθώς επιστήμονες από την Αυστραλία ισχυρίζονται ότι βρήκαν την πρωτεΐνη που ενεργοποιεί την αύξηση της μυικής μάζας και του βάρους!

Hulk

Η πρωτεΐνη Grb10 (εντελώς τυχαία την ονόμασαν “Hulk”…) εξετάστηκε σε πειραματόζωα και έδειξε ότι παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην αύξηση της μυικής μάζας χωρίς να χρειαστεί καμία αλλαγή στην ενεργητικότητα και τη δίαιτα των ζώων που χρησιμοποιήθηκαν, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγείας τους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο FASEB Journal και βρίσκετε σε πρωταρχικό στάδιο, αλλά τα πρώτα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Για την ακρίβεια, στα ποντίκια όπου η λειτουργία της πρωτεΐνης Grb10 ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, οι μυς τους ήταν φυσιολογικοί και λειτουργικοί. Όμως, όταν “πείραξαν” την πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια της προγεννετικής ανάπτυξης παρατήρησαν ότι τα ποντίκια που γεννήθηκαν είχαν σημαντικά αυξημένη μυική μάζα, χωρίς καμία διαφορά στη διαίτα και το περιβάλλον.

Βέβαια, δεν μπορούν να υποσχεθούν παρόμοια αποτελέσματα και για τους ανθρώπους, αλλά αν αποδείξουν οριστικά ότι μπορούν να διαμορφώνουν τη λειτουργία της Grb10 χωρίς καμία επιπλοκή, τότε θα μπορούσαν να θεραπεύσουν ασθενείς με προβλήματα απώλειας μυικής μάζας, από ατυχήματα, διαβητικούς κλπ.

[via MedicalExpress]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Health, Science. Bookmark the permalink.
  • Filip Kominos

    ante me to kalo oi avngers

  • Avenger203

    ποσο μου αρεσει ο hulk