Ερευνητές καταπολέμησαν καρκίνο του μυελού των οστών με χορήγηση ιού ιλαράς!

measles

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο με ιούς, αλλά το επίτευγμα της μη κερδοσκοπικής Mayo Clinic. ίσως αποτελέσει μια καλή βάση για την περαιτέρω έρευνα σε αυτόν τον τομέα.

Οι ερευνητές ανέλαβαν την περίπτωση της Stacy Erholtz, μιας ασθενούς με μυέλωμα σε πολύ προχωρημένο στάδιο (καρκίνος στον μυελό των οστών), και της χορήγησαν ενδοφλέβια τεράστια ποσότητα του ιού της ιλαράς. Η αρχική αντίδραση ήταν η αναμενόμενη (πυρετός, εμετός κλπ.), αλλά μετά από μερικούς μήνες, ο καρκίνος βρίσκεται σε πλήρη ύφεση!

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ο ιός της ιλαράς έχει τη δυνατότητα να εισέρχεται στο μυελό των οστών και στη συγκεκριμένη περίπτωση επιτέθηκε στα καρκινικά κύτταρα που βρήκε εκεί, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη και την εξάπλωση τους. Επίσης, σημειώνουν ότι χορήγησαν τόσο μεγάλη ποσότητα έτσι ώστε ο ιός να προλάβει να εξουδετερώσει τα καρκινικά κύτταρα προτού δεχθεί επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα της ασθενούς.

Η περίπτωση της Erzholt είναι μοναδική για την ώρα, καθώς η ίδια πειραματική θεραπεία έγινε και σε έναν ακόμη ασθενή χωρίς αποτέλεσμα, αλλά στη δεύτερη περίπτωση ο καρκίνος είχε περάσει στους μυς. Επίσης, τίθεται το ερώτημα αν μπορεί να χορηγηθεί ο ιός της ιλαράς σε ανθρώπους που έχουν ήδη εμβολιαστεί (οι περισσότεροι σε πολύ μικρή ηλικία).

Όπως και να 'χει, οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο και λογικά θα έχουμε αποτελέσματα μετά από 1-2 χρόνια.

[via]

Loading