Επιστήμονες φορτίζουν κινητό τηλέφωνο Samsung με ούρα!

urine

Ερευνητές των Πανεπιστημίων West England και Bristol ανέπτυξαν μια νέα επαναστατική τεχνολογία ικανή να φορτίσει ένα κινητό τηλέφωνο με τα ίδια μας τα ούρα. Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Ιωάννης Ιερόπουλος σχολιάζει:

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι καθώς πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά, κανείς δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει μέχρι σήμερα τα ούρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Χρησιμοποιώντας το τελικό προϊόν των αποβλήτων ως πηγή ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρισμού είναι ό,τι πιο οικολογικό μπορεί να υπάρξει. Είναι κάτι το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχει για πάντα."

Η συσκευή που φορτίστηκε με τον ανορθόδοξο αυτό τρόπο ήταν ένα κινητό τηλέφωνο Samsung (άγνωστο ποιο ακριβώς μοντέλο) και η μπαταρία του άντεξε αρκετά για να αποστείλει SMS, να πλοηγηθεί στο Internet και να πραγματοποιήσει μια σύντομη βιντεοκλήση.

Το όραμα των επιστημόνων είναι η χρήση της τεχνολογίας στις τουαλέτες με σκοπό τη συλλογή των ούρων και την αξιοποίηση τους για την τροφοδοσία όλων των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού.

[via]
Loading