Revolut: Η επάνασταση για αγορές από το εξωτερικό και όχι μόνο [Videos]

revolut_card

Capital Controls. Όλοι λίγο πολύ έχουμε επηρεαστεί. Όλοι λίγο πολύ ψάχνουμε για τρόπους να μπορέσουμε να αγοράσουμε κάτι από το εξωτερικό και μπλέκουμε με περίεργες διαδικασίες ή υποχρεωνόμαστε στον ξάδερφο από την Αμερική. Κι όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις.


Η Revolut είναι μια σχετικά νέα υπηρεσία που προσφέρεται από την ομώνυμη εταιρεία και έγκειται στην χορήγηση μιας virtual χρεωστικής κάρτας (debit card) Mastercard, την οποία μπορούμε να φορτίζουμε στέλνοντας τραπεζικό έμβασμα από Ελλάδα (και όχι μόνο).

Τα πλεονεκτήματα της κάρτας Revolut πέρα από την παράκαμψη των Capital controls, είναι πολλαπλά:

  1. Τα χρήματα που βρίσκονται μέσα στη Revolut δεν υπόκεινται σε capital controls, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε την κάρτα για online αγορές οπουδήποτε συναντάμε πρόβλημα με τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών.
  2. H Revolut δεν κρατάει προμήθειες για μετατροπές συναλλάγματος μεταξύ διαφορετικών νομισμάτων, αλλά μας δίνει τη βέλτιστη και πιο συμφέρουσα ισοτιμία (αυτήν που χρησιμοποιούν και οι ίδιες οι τράπεζες όταν ανταλλάσσουν συνάλλαγμα, την Interbank Exchange Rate). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως γλυτώνουμε τις ασύμφορες προμήθειες μετατροπής συναλλάγματος που παρακρατούν οι ελληνικές τράπεζες και/ή το PayPal.
  3. Μπορούμε αν θέλουμε να παραγγείλουμε με μηδενικό κόστος από τη Revolut μια φυσική κάρτα (photo της κάρτας), για να τη χρησιμοποιούμε στις αγορές μας με φυσική παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  4. Έχει μηδενικά fees για οποιαδήποτε αγορά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Έτσι, ανεξάρτητα από το που θα ταξιδέψετε, δεν χρειάζεται να σας ενδιαφέρει το πόσα λεφτά θα σας χρεώσει η τράπεζά σας αν κάνετε μία αγορά ή αν σηκώσετε μετρητά. Για όσους ταξιδεύουν, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα.

Για να δημιουργήσουμε λογαριασμό και να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε τη Revolut, ο μόνος τρόπος είναι να εγκαταστήσουμε τη σχετική εφαρμογή στο κινητό μας. Στο website της Revolut δε μπορούμε να κάνουμε log in ούτε μπορούμε να εγγραφούμε, είναι μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς.

Revolut - [Google Play Link]

Revolut - [App Store Link]

Διαβάστε τον αναλυτικότατο οδηγό χρήσης της Revolut στο iPhonehellas.gr!

Loading