"Δικαίωμα στη λήθη" και από τη Microsoft για τη μηχανή αναζήτησης Bing

eu-forgotten-forget

Μετά τη Google έρχεται η σειρά της Microsoft να προσφέρει στους Ευρωπαίους χρήστες το "δικαίωμα στη λήθη" σχετικά με αποτελέσματα που τους αφορούν και βρίσκονται καταχωρημένα στη μηχανή αναζήτησης Bing. Σε αντίθεση, όμως, με τη Google, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης είναι λίγο πιο πολύπλοκη.

Ουσιαστικά πρόκειται για 4 βήματα, καθώς ο ενδιαφερόμενος χρήστης θα πρέπει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του, ότι είναι πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διευκρινίσει αν είναι δημόσιο πρόσωπο ή αν κατέχει (ή πρόκειται να κατέχει) κάποια σημαντική θέση στην κοινότητα του (π.χ. κληρικός, γιατρός, δάσκαλος, αστυνομικός κλπ.).

Υποθέτουμε πως η Microsoft ακολουθεί μια πιο πολύπλοκη διαδικασία για να μην γίνει κατάχρηση του "δικαιώματος στη λήθη" από τους χρήστες. Να υπενθυμίσουμε, άλλωστε, ότι η πιο "χαλαρή" Google δέχτηκε περισσότερα από 250.000 αιτήματα μέσα στις πρώτες ημέρες τα οποία καλείται να εξετάσει ξεχωριστά και με προσοχή για να μην επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Stan O'Neal.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι η Microsoft δέχτηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ΕΕ για να συζητήσουν το πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης και πιθανότατα θα παρευρεθούν Google και Yahoo.

[via]

Loading