RIM

Αγωγή κατά της RIM για τη χρήση του ακρωνύμιου BBM στην υπηρεσία BlackBerry Messenger

BBM Canada Logo

Μπελάδων συνέχεια για τη RIM, πρόσφατα εξαναγκάστηκε να μετονομάσει το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα BBX OS σε BlackBerry 10, καθώς αυτή τη φορά δέχεται αγωγή για την ονομασία BBM που αντιστοιχεί στη γνωστή υπηρεσία BlackBerry Messenger.

Η αγωγή προέρχεται από τον Καναδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό BBM (Bureau of Broadcast Management), που δραστηριοποιείται με στατιστικές αναλύσεις για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο από το 1944.

Ο CEO της BBM, Jim MacLeod, προσφέρθηκε να μετονομάσει τον οργανισμό εάν και εφόσον η RIM πλήρωνε κάποιο ποσό για αποζημίωση. Ωστόσο, οι συζητήσεις δεν απέφεραν καρπούς με αποτέλεσμα να κατατεθεί αγωγή που θα εξεταστεί στις 11 Ιανουαρίου.

Η απάντηση της RIM ήταν:

"Από την έναρξη του (Ιούλιος 2005), το BlackBerry Messenger μετατράπηκε σε μια εξαιρετικά δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Το 2010, η RIM υιοθέτησε το ακρωνύμιο BBM, το οποίο ήδη είχε γίνει συνώνυμο της υπηρεσίας BlackBerry Messenger μεταξύ των πελατών μας. Οι υπηρεσίες που σχετίζονται με το BBM της RIM είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν καμία σύγκρουση με τον οργανισμό BBM, οπότε τα δύο trademarks μπορούν να συνυπάρξουν σύμφωνα με τον αντίστοιχο Καναδικό νόμο. Οι δύο εταιρίες ανήκουν σε διαφορετικούς επιχειρηματικούς κόσμους και δεν είναι ανταγωνιστικές. Πιστεύουμε ότι η BBM Canada προσπαθεί να κερδίσει το trademark για το ακρωνύμιο BBM για υπηρεσίες που ξεπερνούν τα όρια των δικών της. Για αυτό το λόγο, η RIM ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή εναντίον της RIM. Επιπλέον, για λόγους καθαρότητας, η RIM έχει καταθέσει αίτηση για την κατοχύρωση του BBM στο CIPO (Canadian Intellectual Property Office) και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα την κερδίσουμε"

Όπως και να 'χει, είναι ξεκάθαρο ότι η RIM έχει πέσει στο καναβάτσο και δέχεται χτυπήματα από παντού, και σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα υποκίνησης τέτοιων ενεργειών από εν δυνάμει ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της.

[πηγή TheVerge]
Loading