Η RIM προσφέρει ένα BlackBerry Playbook σε κάθε developer για κάθε εγκεκριμένη εφαρμογή!

Η RIM ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις από τους απανταχού developers για καταχώρηση εφαρμογών στο BlackBerry App World, και όσοι από αυτούς καταφέρουν να πάρουν έγκριση, θα τους παραχωρηθεί δωρεάν ένα BlackBerry PlayBook.

Η κίνηση μοιάζει αρκετά με αυτή της Microsoft, όταν και προσέφερε βραβεία-ανταμοιβές στους προγραμματιστές για να ασχοληθούν με το Windows Phone 7 OS.

Ο Jerome Carty, πρόεδρος της JCX Systems Inc. (ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών) δήλωσε:

"Η ενασχόληση μας με το PlayBook είναι πολύ ευχάριστη. Τα APIs είναι ξεκάθαρα και βελτιστοποιημένα για τη συσκευή, ενώ και το περιβάλλον είναι cross-platform. Αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι οι δυνατότητες του hardware. Η ανταπόκριση του PlayBook στις χειρονομίες μοιάζει να εκτείνεται παντού, αφού αναγνωρίζει κινήσεις πέρα από την οθόνη κάτω από το περίβλημα (bezel), κάτι που θα φανεί διασκεδαστικό τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους τελικούς χρήστες"

Προφανώς η RIM θέλει να έχει έτοιμο ένα πλούσιο σε ποσότητα και ποιότητα κατάστημα εφαρμογών, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις του PlayBook κατά την έναρξη της κυκλοφορίας του.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις οδηγίες χρήσης του BlackBerry Tablet OS SDK εδώ.

[πηγή Neowin]
Loading