RIM

Η RIM απολύει 2000 εργαζόμενους λόγω μεγάλης πτώσης

RIM HQ

Το μεγάλο comeback της RIM ουδέποτε έγινε και όπως ήταν αναμενόμενο οι πωλήσεις των BlackBerry έπεσαν σημαντικά. Η εταιρία βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση πίσω από Android και iOS, με τα οικονομικά αποτελέσματα να δείχνουν πτώση 20% για το πρώτο μισό του 2011, γεγονός που την ωθεί σε περικοπές 2000 θέσεων (το 11% της δύναμης), ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και υψηλόβαθμες θέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι η πάλαι ποτέ κραταιά RIM δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί δυναμικά τα δύο μεγαθήρια (Apple και Google), όχι μόνο στο θέμα των συσκευών, αλλά και σε ό,τι αφορά το λειτουργικό σύστημα BlackBerry OS που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των παραδοσιακών πελατών της (επαγγελματίες), ούτε συγκίνησε την αναπτυσσόμενη αγορά των smartphones.

Παρά τις περικοπές, η RIM συνεχίζει να προσπαθεί για το καλύτερο εξαγοράζοντας μικρότερες εταιρίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέου λογισμικού, εφαρμογών, λειτουργιών κλπ., και σίγουρα περιμένει περισσότερα από τη σχεδιαστική ομάδα The Astonishing Tribe.

[πηγή Mashable]
Loading