Bixby: Ανακοινώθηκε επίσημα η ψηφιακή βοηθός της Samsung για όλες τις connected συσκευές

Η Samsung προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του δικού της ψηφιακού βοηθού τεχνητής νοημοσύνης, την περιβόητη τον τελευταίο καιρό τεχνολογία Bixby, η οποία τελικά δεν θα κάνει ντεμπούτο με τα Samsung Galaxy S8 και S8+ που θα παρουσιαστούν στις 29 Μαρτίου. Παρά το γεγονός ότι την περιμέναμε ως ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά των δύο νέων ναυαρχίδων, η Samsung τονίζει στο επίσημο Δελτίο Τύπου ότι στόχος της είναι να επεκτείνει την χρήση της Bixby σε όλες τις συσκευές της: από smartphones και tablets μέχρι τηλεοράσεις, ψυγεία και air-conditions. Απαραίτητη προϋπόθεση, βέβαια, είναι να είναι συνδεδεμένες σε δίκτυο Internet.

Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πολλά για τις λειτουργίες της Bixby, αλλά μας δίνει μια γενική εικόνα για το τι να περιμένουμε. Ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιεί τη Bixby μέσα από τις εφαρμογές που την υποστηρίζουν πατώντας το ξεχωριστό κουμπί στο πλάι για να δώσει φωνητική εντολή ή εντολή μέσω αγγίγματος. Η Bixby θα συνυπολογίζει με τι ακριβώς ασχολείται ο χρήστης εκείνη τη στιγμή και παράλληλα θα προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα αιτήματα του ακόμη και αν δεν λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται. Προφανώς, θα εξελίσσεται με τον καιρό ανάλογα με τον τρόπο χρήσης και τις συνήθειες του χρήστη, αλλά μέχρι στιγμής δεν μαθαίνουμε κάτι πραγματικά καινοτόμο σε σύγκριση με τα Siri, Alexa και Google Assistant.

Κρατάμε, λοιπόν, ότι η Bixby θα είναι μια προσωπική βοηθός για την οποία θα πρέπει να δημιουργηθούν συμβατές εφαρμογές από τους developers και γι' αυτό θα μοιραστούν σύντομα τα κατάλληλα εργαλεία μέσω SDK. Για την ώρα, πάντως, δεν έχουμε ούτε ένα screenshot ή παράδειγμα ή κάποιο μεγάλο όνομα που να στηρίζει επίσημα την τεχνολογία της Samsung. Δεν αποκλείεται, πάντως, να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και περισσότερες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των Samsung Galaxy S8 και S8+, για τα οποία έχουμε και μια νέα διαφήμιση από την Κορέα:

[Samsung]

Loading