Η Samsung απομακρύνεται από την Google και ανακοινώνει το δικό της Developer Conference

Samsung

H Samsung ανακοίνωσε το πρώτο της συνέδριο για developers που θα λάβει χώρα στις 27 με 29 Οκτωβρίου στο San Francisco των Ηνωμένων Πολιτειών με ένα teaser site που εκτός από ένα e-mail signup για την ενημέρωση της εκκίνησης των εγγραφών δεν προσφέρει κάποια άλλη ουσιαστική πληροφορία ως προς το περιεχόμενο της διοργάνωσης.

Αυτό που γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι το συνέδριο θα καλύπτει όλες τις πλατφόρμες και όλα τα προϊόντα της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή η Samsung προσφέρει συσκευές Android με το TouchWiz UI ενώ εργάζεται πάνω στο δικό της λειτουργικό, Tizen. Το tagline αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι developers θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τους «ηγέτες της βιομηχανίας» και να μάθουν περισσότερα για τα «νέα εργαλεία της Samsung και SDKs».

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή τροφοδοτεί τις ολοένα και περισσότερες φήμες για προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης της Samsung από την Google (η οποία διατηρεί το δικό της ετήσιο συνέδριο Google I/O) παρόλο που η δεύτερη φαίνεται να θεωρεί – και να δρα – ότι δεν υπάρχει καμία απειλή.

[via Samsung]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Samsung. Bookmark the permalink.
  • Kwnstantinos

    Προβλέπω οτι θα φάει το κεφάλι της. Η Google με το android έχει πλεόν κατακτήσει μεγάλο μερίδιο στην αγορά, το οποίο της πήρε χρόνο. Δε λέω οτι δεν χρειάζεται ανταγωνιστή. Ο ανταγωνισμός άλλωστε οφελεί σε πολλά, όπως στην ανάπτυξη ιδεών στο τεχνολογικό τομέα αλλά και φυσικά στη μείωση του κόστους.

    Μακάρι να βγάλει κάτι δυνατό η Samsung το οποίο να ταράξει τα νερά Google και Apple, αλλιώς την βλέπω να πέφτει σε επίπεδο Blackberry, Nokia και Sony, οι οποίες αν και κάνουν φιλότιμες προσπάθεις, δεν τις θεωρώ ανταγωνιστές ίδιας κατηγορίας με android και iOS.