Samsung Exynos 5 SoC: dual-core επεξεργαστής με quad-core γραφικά στο Galaxy S III (;)

Μετά από αρκετούς μήνες έρχονται στο προσκήνιο πληροφορίες για τη νέα σειρά επεξεργαστών Samsung Exynos 5, αν και η εταιρία έχει ανακοινώσει τον Exynos 5250 SoC από τον περασμένο Νοέμβριο.

Samsung Exynos 5

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, η σειρά επεξεργαστών Exynos 5 είναι βασισμένη στην αρχιτεκτονική ARM Cortex-A15 32nm, με εκδόσεις έως dual-core CPU, quad-core GPU (ARM Mali T-604 MP4 GPU), χρονισμό 2GHz και μνήμη 64-bit 1600MHz, αλλά θα αργήσουμε να δούμε τέτοιες ταχύτητες σε φορητές συσκευές, καθώς απαιτούνται μεγάλες βελτιώσεις στο θέμα της μπαταρίας.

Επομένως, φαντάζει πλέον αρκετά πιθανό ότι το Samsung Galaxy S III θα διαθέτει επεξεργαστή Exynos 4412 με τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A9 32nm 1.5-1.8GHz, quad-core ARM Mali GPU, 64-bit Neon media engine και δυνατότητα υποστήριξης μιας συσκευής με οθόνη 1080p 3D.

Να σημειωθεί ότι ο νέος επεξεργαστής θα δώσει 26% μεγαλύτερη απόδοση στο Galaxy S III, ενώ ταυτόχρονα καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια.

Τέλος, ο πληροφοριοδότης ήταν κάθετος σε ό,τι αφορά την κεραία LTE  που θα χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία, λέγοντας ότι η Samsung θα προτιμήσει δικά της προϊόντα αντί της Qualcomm.

via SemiAccurate

Loading