Samsung Exynos 5420: Ο νέος και βελτιωμένος octa-core επεξεργαστής που θα δούμε στο Galaxy Note III

samsung_exynos_5420

Η Samsung παρουσίασε επίσημα τον νέο και αναβαθμισμένο octa-core επεξεργαστή Exynos 5420, ο οποίος πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί στο Galaxy Note III που αναμένεται στα τέλη Αυγούστου.

Η CPU του νέου Samsung Exynos 5420 αποτελείται από 4 πυρήνες ARM Cortex-A15 1.8GHz + 4 πυρήνες ARM Cortex-A7 1.3GHz (ενεργοποιούνται μόνο οι 4 κάθε φορά ανάλογα με τη χρήση χάριν στην αρχιτεκτονική big.LITTLE) και προσφέρει 20% καλύτερη απόδοση, ενώ η ARM Mali-T628 GPU διαθέτει 6 πυρήνες και προσφέρει διπλάσια ταχύτητα στην επεξεργασία 3D γραφικών σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση Exynos 5 Octa (διαθέτει PowerVR GPU).

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση, η ενσωμάτωση του νέου MIC IP block (multiple image compression) ελαττώνει την απαιτούμενη ενέργεια για τη μετάδοση multimedia από τη μνήμη στην οθόνη της συσκευής, ακόμη και για οθόνες ανάλυσης WQXGA (2500 x 1600). Το ίδιο ισχύει και κατά τη διάρκεια web browsing ή γενικά όπου απαιτείται συνεχής ανανέωση των pixels της οθόνης. Άρα, θεωρητικά ο νέος Exynos 5420 θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία, ωστόσο, θα περιμένουμε να το δούμε στην πράξη...

Η μαζική παραγωγή ξεκινά μέσα στον Αύγουστο, επομένως, σίγουρα θα υπάρξει έκδοση του Galaxy Note III που θα τον χρησιμοποιεί.

[via]

Loading