Samsung Galaxy Note 7: Πρώτη αγωγή στις ΗΠΑ, επανέναρξη πωλήσεων και σύγκριση ταχύτητας με το iPhone 7 [Video]

iphone-7-note-7

Ήταν θέμα χρόνου να κατατεθεί η πρώτη αγωγή κατά της Samsung στις ΗΠΑ λόγω της ιστορίας με την μπαταρία του Galaxy Note 7. Η δικαστική διαμάχη ξεκινά στη Φλόριντα όπου ο ενάγοντας κ. Jonathan Strobel ισχυρίζεται ότι τραυματίστηκε σοβαρά (εγκαύματα σε μηρό και χέρι) όταν η συσκευή του "έσκασε" ξαφνικά τη στιγμή που πραγματοποιούσε αγορές σε πολυκατάστημα. Δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος της αποζημίωσης που ζητά, αλλά μέσα σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται λογαριασμοί ιατρικής περίθαλψης, χαμένοι μισθοί, ψυχολογική και σωματική βία κλπ.

Η αγωγή κατατέθηκε πριν γίνει η επίσημη παγκόσμια ανάκληση των συσκευών, για την οποία υπάρχουν αναφορές ότι δεν πηγαίνει και τόσο ομαλά όσο θα ήθελε η εταιρεία, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Ήδη υπάρχουν πολλές αναφορές ότι πολλά καταστήματα αρνούνται να δεχτούν τις συσκευές, κάποια άλλα δεν προσφέρουν συσκευή αντικατάστασης μέχρι να γίνει η ανταλλαγή, ενώ υπάρχουν και αυτά που προσπαθούν να χρεώσουν τους πελάτες επειδή δεν έχουν πλέον στην κατοχή τους το επίσημο κουτί.

Παρόλα αυτά, η Samsung ελπίζει ότι όλα θα διορθωθούν σύντομα έτσι ώστε να ξεκινήσει και πάλι η επίσημη πώληση του Galaxy Note 7 στις 28 Σεπτεμβρίου στην Κορεά και λογικά στις αρχές Οκτωβρίου σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αρκεί να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή της νέας παρτίδας. Το μεγαλύτερο ζήτημα, βέβαια, είναι κατά πόσο θα καταφέρει να πείσει το κοινό να την εμπιστευθεί ξανά όχι μόνο για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά γενικότερα.

Πολύ περίεργη η χρονιά για τη Samsung, αφού ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς από πλευράς εντυπώσεων και πωλήσεων για τα Galaxy S7 / S7 edge και συνεχίστηκε ανάλογα με το Galaxy Note 7 μέχρι πρότινος. Η ειρωνεία είναι ότι επισπεύστηκε η κυκλοφορία του τελευταίου έτσι ώστε να προλάβει τα νέα iPhone 7 / 7 Plus, αλλά οι εξελίξεις ήταν καταστροφικές.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο iPhone 7, ας δούμε το νέο συγκριτικό τεστ ταχύτητας απέναντι στο Galaxy Note 7. Από τη στιγμή που το iPhone 6S ήταν αρκετά ταχύτερο, ήταν λογικό ότι το iPhone 7 θα έχει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά:

[1, 2]

 

Loading