Νέο κενό ασφαλείας στο Galaxy Note II επιτρέπει στον καθένα να απενεργοποιήσει τη lockscreen [Video]

Samsung Galaxy Note II Lockscreen

Λίγες ημέρες πέρασαν από την τελευταία φορά που είχαμε πληροφορίες για κενό ασφαλείας στη lockscreen του Samsung Galaxy S III και τώρα ένας developer (ο Terence Eden) αναφέρει ένα νέο κενό που επιτρέπει στον καθένα να απενεργοποιήσει μόνιμα τη lockscreen του Galaxy Note II μέσα σε λίγα λεπτά.

Όπως αναφέρει ο Eden, όταν ο χρήστης πατήσει το back button για να φύγει από τον emergency dialer της lockscreen, τότε το Galaxy Note II δείχνει στιγμιαία την τελευταία οθόνη όπου βρισκόταν πριν κλειδώσει η συσκευή. Αυτή η στιγμιαία εμφάνιση μπορεί να επεκταθεί για λίγο με διάφορες ενέργειες, έτσι ώστε ο επίδοξος “hacker” να έχει απαραίτητο χρόνο για να εισέλθει στο Google Play, να κατεβάσει μια εφαρμογή που απενεργοποιεί τη lockscreen και να χρησιμοποιήσει έπειτα τη συσκευή πλήρως.

Ο Eden έχει ενημερώσει τη Samsung για το ζήτημα από τον περασμένο μήνα, αναφέροντας ότι κατάφερε να παρακάμψει τη lockscreen σε Galaxy Note II με Android 4.1.2, με την εταιρεία να του απαντά ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει σχετικό patch. Μάλιστα, ο Eden προσφέρθηκε να περιμένει για ακόμη λίγο καιρό προτού δημοσιεύσει το θέμα, αλλά η Samsung του είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να γίνει γνωστό.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Android, Mobiles, Samsung, Tablets and tagged . Bookmark the permalink.
  • Φαίνεται πως η Apple σταματησε να δίνει λεφτα στην αναπτυξη των δικων τις προιόντων κσι τα δίνει για να βγαίνουν τα ψεγάδια των άλλων.. 😛 Όπως κ να εχει καλό είναι να γνωριζουμε ολα τα θέματα και να επιλυονται.

  • Πως γίνεται και με κάθε νέο smartphone που βγαίνει στην αγορά να υπάρχουν και ένα σωρό προβλήματα και κενά ασφαλείας δεν μπορώ να καταλάβω.

    Όπως και να έχει ευχαριστούμε για την ενημέρωση..

  • Looky Lucky Cup

    Το έχουμε πει πως το λειτουργικό Android είναι για τον λέοντα…….. αχαχαχαχχχχχχχχα