To 16GB Samsung Galaxy S4 αφήνει στον χρήστη μόλις 8.82GB διαθέσιμα

Τον περασμένο Νοέμβριο είχε συζητηθεί έντονα το γεγονός ότι το Microsoft Surface RT tablet αφήνει διαθέσιμα στον χρήστη σχεδόν μόλις τα μισά GB αποθηκευτικού χώρου, με αποτέλεσμα η Microsoft να κατηγορηθεί για παραπλάνηση των καταναλωτών.

Samsung Galaxy S4

 

Φυσικά, είναι λογικό το λειτουργικό σύστημα και οι προεγκατεστημένες εφαρμογές να καταλαμβάνουν χώρο στη συσκευή που αγοράζει ο χρήστης και κάτι παρόμοιο φαίνεται ότι ισχύει και στο Samsung Galaxy S4, αφού η έκδοση των 16GB αφήνει στον χρήστη μόλις 8.82GB διαθέσιμα.

Τα υπόλοιπα καταλαμβάνονται από το Android OS, την πληθώρα προεγκατεστημένων εφαρμογών και τις αποκλειστικές εφαρμογές της Samsung για την υποστήριξη των ξεχωριστών λειτουργιών, όπως είναι τα S Voice, S Health και S Translator. Επομένως, ο χρήστης θα πρέπει είτε να κινηθεί για την αγορά μεγαλύτερου μοντέλου ή να βολευτεί με κάποια κάρτα microSD, από τη στιγμή που του προσφέρεται αυτή η δυνατότητα.

Πάντως, ίσως είναι καιρός οι εταιρείες να ενημερώνουν εξαρχής τον χρήστη για τον πραγματικό αποθηκευτικό χώρο που αγοράζουν, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις...

[via]

Loading