Samsung Galaxy S7: Σε μαζική παραγωγή ο επεξεργαστής, νέο firmware και λήψη φωτογραφιών σε RAW format

samsunggalaxys6

Στις αρχές του μήνα ακούσαμε για τις φήμες που θέλουν τη Samsung να επιλέγει τον αισθητήρα κάμερας του Sony Xperia Z5 για τη νέα ναυαρχίδα της, αλλά στις ημέρες που ακολούθησαν είχαμε νέα στοιχεία σχετικά με την κάμερα του Samsung Galaxy S7, με μία πηγή να κάνει λόγο για αισθητήρα 12MP μεγαλύτερου μεγέθους και μια άλλη να ισχυρίζεται ότι τελικά θα τοποθετηθεί αισθητήρας 20MP με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε RAW format, κάτι που συναντάμε κυρίως σε DSLRs.

Επιπλέον, άρχισε η κουβέντα για τον επεξεργαστή που θα χρησιμοποιηθεί και ήδη φημολογείται έντονα η κυκλοφορία δύο εκδόσεων, μία με Qualcomm Snapdragon 820 και μία με Samsung Exynos 8990, καθώς ξεκίνησε επίσημα η μαζική παραγωγή του τελευταίου. Τέλος, η έγκριτη ιστοσελίδα SamMobile αναφέρει ότι ξεκίνησε και η ανάπτυξη του νέου firmware για το Galaxy S7.

Με δεδομένο ότι έχουμε κινητικότητα σε αυτά τα μέτωπα (επεξεργαστής, λογισμικό) αρκετά νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, δεν αποκλείεται ότι θα δούμε το Samsung Galaxy S7 μέσα στο Φεβρουάριο και πριν την έναρξη του MWC 2016.

[1, 2, 3]

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Android, Mobiles, Rumors, Samsung and tagged . Bookmark the permalink.
 • lefteran

  Δεν πρόκειται να σταματήσει αυτή η γελοιότητα των εταιριών να βγάζουν ναυαρχίδα κάθε χρόνο; 900 ευρώ τον χρόνο για μια συσκευή παρόμοια με την προηγούμενη με λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά. Βελτίωση με το σταγονόμετρο. Η έρευνα για πραγματικές καινοτομίες πρέπει να έχει σταματήσει εδώ και χρόνια.

 • Skoufos Aek

  Τι άλλο θες δλδ να κάνει?

 • Phoenix

  Μα δεν βγαίνουν με σκοπό να πρέπει να ξαναγοράζεις την νέα ναυαρχίδα αυτή την ιδεολογία σου έχουν περάσει. Βγάζουν νέο γιατί μπορούν και γιατί είναι βελτιωμένο , επίσης και αυτοκίνητα βγαίνουν κάθε χρόνο καινούργια τι πάει να πει ;

  Καλά κάνουν γιατί έτσι υπάρχει ανταγωνισμός. Έρχεται π.χ. φέτος η Samsung με αισθητήρα για RAW και άμα πάει καλά θα το υιοθετήσουν και άλλες εταιρείες του χρόνου.

 • lefteran

  Μα δεν καταλαβαίνεις οτι αυτό που λες είναι παράλογο; Τα βήματα που εξελίσσουν τα κινητά τους είναι τόσο μικρά που πρέπει να είμαστε αφελείς για να πιστεύουμε οτι δεν είχαν την τεχνογνωσία χρόνια πριν. Δηλαδή τότε που έβγαλαν το S5 δεν μπορούσαν να το βγάλουν με τα χαρακτηριστικά του S7 κατευθείαν; Μπορούσαν φυσικά. Απλά με τι θα τραφεί ο καταναλωτής κάθε χρόνο και τα με τι τα στόματα των υπευθύνων και τον CEO. Να βγάλουν 3-4 πραγματικά καλές συσκευές και να τις μοιράσουν σε δυνατότητες και budget ώστε να διαλέξει ο καθένας τι θέλει. Και να παρέχουν πραγματική υποστήριξη στο κινητό. Όχι βγάζω 100000 συσκευές τον χρόνο και ούτε μια αναβάθμιση δεν παίρνουν οι περισσότερες.

 • lefteran

  Αυτά που απάντησα και στον παραπάνω.

 • Phoenix

  Δεν είναι το θέμα άμα μπορείς αλλά άμα αξίζει οικονομικά.

  Αισθητήρα DSLR βάζαν και από το S2 άμα θέλαν αλλά δεν ήταν τότε όλα τόσο μικρά ωστέ να χωρέσουν στο SoC εύκολα ούτε καν θα υπήρχε το ώριμο λειτουργικό.

  Σίγουρα δεν πάνε με γοργούς ρυθμούς αλλά λογικό και αυτό όπως λογικές και οι ναυαρχίδες. Τουλάχιστον προς την μεριά του Android στις συσκευές υπάρχει μία πρόοδος στα άλλα στρατόπεδα δεν νομίζω

 • Skoufos Aek

  Μα άμα έχεις το S4 και πάρεις το S7 δεν θα σου φανεί καινοτόμο?

 • Pingback: Samsung Exynos Octa 8 8890: Επίσημος ο επεξεργαστής του Galaxy S7()

 • lefteran

  Οχι προφανώς τι καινοτόμο. Το ίδιο κινητό με βελτιωμένα χαρακτηριστικά όπως είπα. Σαν να το έκανα αναβάθμιση. Και με ενοχλεί οτι ενώ μπορούν να βγάλουν πχ απο φέτος μια συσκευή με τα χαρακτηριστικά που θα έχει το S8 όταν βγει, δεν το κάνουν μόνο και μόνο για το κέρδος. Είναι γνωστό το παιχνίδι όλων των εταιριών χρόνια τώρα.