Samsung Galaxy S7 με τον αισθητήρα κάμερας του Sony Xperia Z5 (;)

xperia-sensor

Η φημολογία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S7 έχει αρχίσει να φουντώνει τις τελευταίες ημέρες, παρότι θεωρητικά βρισκόμαστε τουλάχιστον 5 μήνες πριν τα αποκαλυπτήρια του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Samsung έχει εντυπωσιαστεί από την απόδοση του αισθητήρα Sony IMX300 (χρησιμοποιείται στη νέα σειρά Sony Xperia Z5) και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη Sony για να τον χρησιμοποιήσει στο Galaxy S7 αντί του δικού της ISOCELL.

Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες επειδή η Sony ήθελε να κρατήσει τον IMX300 αποκλειστικά για δικές της συσκευές, αλλά το ενδεχόμενο πώλησης στη Samsung θα τις αποφέρει σίγουρα μεγάλα κέρδη δεδομένων των πωλήσεων της κορεάτικης εταιρείας.

Ο Sony IMX300 διαθέτει υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης 192 σημείων, το οποίο προσφέρει την ταχύτερη αυτόματη εστίαση από κάθε άλλη συσκευή (0.03sec), ενώ πρόκειται ουσιαστικά για αισθητήρα 25MP με αχρησιμοποίητες γωνίες και η απόδοση "πέφτει" στα 23MP (16:9) και 21MP (4:3).

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κλείσει τη συμφωνία με τη Sony, η Samsung θα χρησιμοποιήσει τον νέο αισθητήρα ISOCELL 20MP (28nm) με ενισχυμένη φωτοευαισθησία και δυνατότητα λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς αλλοιώσεις, επομένως, η κάμερα αναμένεται ότι θα είναι σημαντικά βελτιωμένη.

[via]

Loading