Samsung Gear VR: Μια πρώτη ματιά στο headset εικονικής πραγματικότητας

rsz_gear-vr

Μετά τα smartwarthes σειρά στη μόδα θα πάρουν τα headset εικονικής πραγματικότητας, αφού μετά το Oculus Rift έχουμε δει τη Sony (με το Project Morpheus) και τώρα τη Samsung με το Gear VR να ετοιμάζουν της δικές τους προτάσεις. Για τα πρώτα δύο έχουμε δει αρκετά πράγματα μέχρι στιγμής, αλλά για το Gear VR μόλις τώρα έχουμε τις πρώτες πληροφορίες και την εικόνα που βλέπετε παραπάνω.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Gear VR θα εκμεταλλεύεται τους αισθητήρες ενός Galaxy smartphone για την ανίχνευση των κινήσεων του κεφαλιού. Η επικοινωνία θα γίνεται μέσω Bluetooth και θα ενεργοποιούνται το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο, ενώ η "δουλειά" θα γίνεται από τον επεξεργαστή του smartphone.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, το Gear VR θα διαθέτει ελαστική κορδέλα και μαλακά προστατευτικά για άνετη πρόσδεση στο κεφάλι του χρήστη, ένα touchpad στο δεξί μέρος για πλοήγηση στα διάφορα menus και ξεχωριστό κουμπί που θα μεταδίδει αληθινή εικόνα από την πίσω κάμερα του smartphone έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το βγάζει κανείς όταν θέλει να δει τι συμβαίνει γύρω του. Να σημειωθεί ότι το software αναπτύσσεται σε συνεργασία με την ομάδα που κατασκευάζει το Oculus Rift.

Το Gear VR αναμένεται ότι θα παρουσιαστεί στην IFA Berlin 2014 το Σεπτέμβριο και η τιμή του θα είναι αρκετά χαμηλότερη συγκριτικά με τα πλήρως αυτόνομα VR headsets των ανταγωνιστών της.

[via]

Loading