6 λόγοι να προτιμήσεις το Galaxy Note 8.0 αντί του iPad Mini από τη Samsung [Slides]

Galaxy Note 8.0 vs iPad Mini

Από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε για το Samsung Galaxy Note 8.0 ήταν ξεκάθαρο ότι η Samsung θέλει να κυκλοφορήσει έναν άμεσο ανταγωνιστή του iPad Mini και τώρα ξεκινά μια άμεση σύγκριση με το μικρό tablet της Apple για να αποδείξει ότι το δικό της είναι καλύτερο, με το βάρος να πέφτει στο multitasking, την οθόνη, τον επεξεργαστή και τη γραφίδα S Pen.

Εσείς τι θα προτιμούσατε; iPad Mini ή Galaxy Note 8.0;

Galaxy Note 8.0 vs iPad Mini 1

Galaxy Note 8.0 vs iPad Mini 2

Galaxy Note 8.0 vs iPad Mini 3

Galaxy Note 8.0 vs iPad Mini 4

Galaxy Note 8.0 vs iPad Mini 5

Galaxy Note 8.0 vs iPad Mini 6

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Android, Apple, iOS, Samsung, Tablets and tagged . Bookmark the permalink.
 • Απλά γελάω. 1) Το multi window σε mobile OS δεν είναι και τόσο βολικό. Αλλα το δέχομαι. 2)Το iPad και γενικά όχι μονο το μίνι έχει οθόνη ειδικής φωτεινότητος για ανάγνωση κειμένων.Το γκάλαξι δεν τοχει. 3)Υπάρχουν δεκάδες πεν στην αγορά.Αλλα τοπεν εχει πεθάνει εδω και μια δεκαετία.Οσο και να προσπαθει να το επαναφέρει η Σαμσουνγκ δε μπορει. 4)Το iPad mini έχει μικρή ανάλυση σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλα απο αποσταση τάμπλετ δεν υπαρχει και πολύ διαφορα. τα χρώματα και το πάχος της οθόνης είναι μακράν καλύτερο του γκάλαξη, όπως και η τεχνολογία IPS. 5)To A5 είναι πιό αργό αλλά σημασία έχει και το λογισμικό. Το ιΟσ είναι δεν εχει τόσες απαιτησεις στον επεξεργαστή όσο το τζέλι μπιν. Και για το πινακα εχω να γραψω ολόκληρη εκθεση αλλα φτάνει 🙂

 • Κώστας

  Αμφιβάλλω εάν τα λόγια σου είναι αντικειμενικά ή όχι, αλλά να σου παραθέσω κάποια στοιχεία στα οποία είσαι λάθος. 1) Πως κρίνεις ότι το multi-window δεν είναι βολικό σε mobile OS’s; Εγώ το θεωρώ ως κάτι πάρα πολύ βολικό ιδιαίτερα σε οθόνες τον 8 ιντσών και πάνω. 2) To reading mode που διαθέτει το Note κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με την οθόνη του iPad, ρυθμίζει την φωτεινότητα της ώστε να γίνεται κατάλληλη για ανάγνωση. 3) Όσον αφορά το pen μάλλον δεν γνωρίζεις και πολλά. Το pen είναι απαραίτητο σε ένα τεράστιο πλήθος χρηστών, από αρχιτέκτονες έως και σχεδιαστές αλλά και animators. Ποτέ δεν πέθανε και ποτέ δεν θα πεθάνει. Μπορεί να μην χρησιμοποιείτε από τον απλό χρήστη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε πάντα να συμπεριλαμβάνεται. 4) Η οθόνη του Note είναι σαφέστατα καλύτερη από αυτή του Ιpad λόγω της υψηλότερης ανάλυσης που έχει καθώς και του αριθμού τον pixels που απεικονίζονται. Και μάλιστα αποδείχθηκε καλύτερη οθόνη για ανάγνωση από ότι αυτή του Ipad. Το μόνο ελάττωμα της οθόνης είναι ότι έχει χαμηλότερο contrast από τις AMOLED οθόνες διότι είναι TFT PLS. 5) Το ότι ο Α5 είναι πιο αργός επεξεργαστής είναι δεδομένο, αλλά η απόδοση του δεν έχει να κάνει με τις απαιτήσεις του λογισμικού αλλά με την απόδοση που θα έχει συνολικά από την χρήση της συσκευής (π.χ. το browsing είναι σαφώς ποιο γρήγορο στο Note από ότι είναι στο Ipad, το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες εφαρμογές. Για να ολοκληρώσω διότι έγραψα αρκετά, πρέπει ο καθένας να βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά όταν εκφράζει την άποψη του για ένα προϊόν. Στην περίπτωση μας προφανώς και το Note είναι καλύτερη συσκευή και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Δεν αναιρείται το γεγονός ότι το Ipad Mini είναι μία αρκετά καλή συσκευή επίσης.

 • kVel

  Αντίστοιχο του S pen πάντως υπάρχει και για το ipad απλά δεν το κυκλοφορεί η ίδια η apple… Όσο για τον επεξεργαστή δεν ξέρω αλλά σίγουρα πιστεύω πως και το OS παίζει ρόλο για το τι επεξεργαστής χρειάζεται ανάλογα με το πόσο βαραίνει το σύστημα…

 • Κώστας

  Φυσικά και υπάρχουν διάφορα αντίστοιχα του S Pen για το οποία όμως θα πρέπει να πληρώσεις. Όσον αφορά τον επεξεργαστή, η ταχύτητα του και η απόδοση του δεν επηρεάζεται από το σύστημα στο οποίο το τρέχεις αυτό κάθε αυτό. Ένας ταχύτερος επεξεργαστής θα είναι πάντοτε ταχύτερος από έναν ποιο αργό επεξεργαστή. Η συνολική απόδοση της συσκευής έχει να κάνει με πολλούς άλλους παράγοντες και όχι μόνο με τον επεξεργαστή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το Note είναι πολύ πιο γρήγορο από το Ιpad διότι όχι μόνο διαθέτει πιο γρήγορο επεξεργαστή αλλά και 2GB μνήμης έναντι 512MB το οποίο παίζει τεράστιο ρόλο στο multi-tasking και στις “βαριές” εφαρμογές.

 • Neo

  Konstantinos is the typical apple fanboy who doesn’t have a clue about gadgets and still thinks that apple is No1.Apple launched the first iphone while others struggled to find the ultimate iphone killer but in 2013 android devices are stunning, lightning fast and are equal to iphone.