Η Samsung παρουσιάζει τον διάδοχο της microSD card: Αποσπώμενες μνήμες UFS έως 256GB!

samsung-UFS-memory-card

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την παρουσίαση της microSD χωρητικότητας 256GB από τη Samsung και τώρα η εταιρεία είναι έτοιμη για την επόμενη γενιά μέσων αποθήκευσης για φορητές συσκευές. Συγκεκριμένα, η Samsung ανακοίνωσε τις πρώτες αποσπώμενες κάρτες μνήμης UFS (Universal Flash Storage) στον κόσμο που προσφέρουν αποδόσεις συγκρίσιμες με αυτές των SSDs!

Οι νέες UFS cards θα κυκλοφορήσουν σε χωρητικότητες 32GB/64GB/128GB/256GB και προσφέρουν ταχύτητα ανάγνωσης έως 530MB/s, δηλαδή 5 φορές μεγαλύτερη από αυτή των ταχύτερων microSD που κυκλοφορούν σήμερα. Για παράδειγμα, η μεταφορά μιας Full HD ταινίας 5GB θα ολοκληρώνεται μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, αντί των 50 sec που χρειάζεται μια UHS-1 microSD card σήμερα.

Επίσης, η ταχύτητα εγγραφής φτάνει τα 170MB/s, σχεδόν διπλάσια από τις σημερινές microSD cards για επαγγελματίες (έως 100MB/s) και 7-8 φορές μεγαλύτερη από τις συμβατικές microSD cards που χρησιμοποιούμε οι απλοί χρήστες!

Εντυπωσιακά όλα αυτά, αλλά υπάρχει και ο μεγάλος αστερίσκος. Παρότι βλέπετε παρόμοια εμφάνιση των UFS cards με τις microSD cards, οι πρώτες διαθέτουν διαφορετικά PINs στην πλάτη τους που δεν συμβατά με τις υποδοχές των microSD, επομένως, δεν θα μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σε σημερινές συσκευές.

Η Samsung έχει τοποθετήσει σταθερές μνήμες UFS στα Galaxy S6/S6 edge και πιθανότατα ετοιμάζει τις αποσπώμενες UFS cards για τα επόμενης γενιάς smartphones της. Λέτε να δούμε τέτοια υποδοχή στο Galaxy Note 7;

[Samsung]

Loading