Συμφωνία Microsoft-Samsung για πατέντες Android

Μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες σχετικά με πατέντες Android υπέγραψε σήμερα η Samsung με τη Microsoft, σύμφωνα με την οποία η κορεάτικη εταιρεία υποχρεούται να πληρώνει στην τελευταία ένα χρηματικό ποσό για κάθε Android smartphone ή tablet που πουλά!

Η Samsung φαίνεται να ακολουθεί την κατεύθυνση της HTC, η οποία έχει συνάψει παρόμοια συμφωνία με τη Microsoft από πέρσι, με τη Microsoft να αποκομίζει πλέον κέρδη από τις δύο μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες συσκευών Android. Όπως ορίζει η συμφωνία, οι δύο εταιρείες (Microsoft-Samsung) αποκτούν στο εξής δικαιώματα στην πνευματική ιδιοκτησία (πατέντες) η μια της άλλης.

Επιπλέον, η Samsung θα βοηθά τη Microsoft στην ανάπτυξη αλλά και το marketing της νέας γενιάς Windows Phone συσκευών. Σύμφωνα με τον Andy Lees της Microsoft:

"Με τη νέα συμφωνία, οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να φέρνουν τις τελευταίες καινοτομίες στη βομηχανία κινητών τηλεφώνων. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι να συνεχίσουμε τη μακρά ιστορία μας ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο κοινής συνεργασίας ξεκινώντας με την κυκλοφορία του Windows Phone Mango αυτό το φθινόπωρο."

[πηγή sammyhub]
Loading