Samsung Galaxy S9/S9+: Μια νέα πατέντα αποκαλύπτει πρωτοποριακό σχεδιασμό για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ακόμη δεν μπήκε ο Νοέμβριος και έχουν ξεκινήσει ήδη οι φήμες για την εμφάνιση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Samsung Galaxy S9 / S9+. Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, βγήκε στη δημοσιότητα μια πατέντα που κατέθεσε η εταιρεία και ίσως μας αποκαλύπτει μια νέα καινοτομία στον σχεδιασμό για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Όπως βλέπουμε στο διάγραμμα, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων επανέρχεται στην πρόσοψη και βρίσκεται κεντρικά στο κάτω μέρος σε μια μικρή περιοχή που εισέρχεται στην οθόνη, όπως περίπου φαίνεται ο αισθητήρας της εμπρόσθιας κάμερας στην επάνω πλευρά του Essential Phone. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να μειώσει ακόμη περισσότερο τα bezels, αλλά μάλλον θα δυσκολέψει αρκετά τους developers για να εκμεταλλευτούν τα έξτρα pixels της οθόνης.

Επειδή έχουμε να κάνουμε με πατέντα, δεν αποκλείεται να μείνει στο συρτάρι και να δούμε κάτι διαφορετικό στην τελική έκδοση των Galaxy S9/S9+. Άλλωστε, υπενθυμίζουμε ότι η Samsung συνεργάζεται στενά με τη Synaptics, η οποία έχει παρουσιάσει τον δικό της οπτικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την οθόνη.

 

[via]

Loading