Samurai Riot: Ένα σύγχρονο side-scrolling beat'em up με πανέμορφα γραφικά που θα σου θυμίσει ένδοξα παιχνίδια του παρελθόντος

Μία από τις κορυφαίες και πιο δημοφιλείς κατηγορίες παιχνιδιών στην χρυσή εποχή των arcade ήταν και τα side-scrolling beat'em ups. Παιχνίδια όπως τα Double Dragon, The Punisher, Cadillacs and Dinosaurs και Final Fight κέρδισαν τους απανταχού gamers χάριν στην απλότητα του gameplay και τη δυνατότητα να παίζουν παρέα με κάποιον φίλο/φίλη τους. Γι' αυτό δέχτηκα με μεγάλη χαρά το promo code που μας έστειλε η Wako Factory για το Samurai Riot, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στην πλατφόρμα Steam για Windows PC.

Οι δημιουργοί παρουσιάζουν ένα άρτιο παιχνίδι με πανέμορφα γραφικά και animations, ενδιαφέρουσα μουσική και αρκετές πινελιές στο gameplay που εξελίσσουν ελαφρώς την απλοϊκότητα των κλασικών beat'em up. Ο gamer μπορεί να επιλέξει τη Sukane ή τον Tsurumaru, δύο μαχητές με διαφορετικό στυλ που διαμορφώνεται στην αρχή του παιχνιδιού ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Υπάρχουν 4 διαφορετικές σχολές διαθέσιμες για κάθε χαρακτήρα. Κάθε σχολή αλλάζει το χρώμα που χαρακτηρίζει τον μαχητή και επηρεάζει τους πόντους που συλλέγει ο gamer στην πορεία. Με αυτούς τους πόντους μπορείς αργότερα να ξεκλειδώσεις ακόμη 7 σχολές για να αποκτάς διαφορετικές ικανότητες και είναι ένας από τους λόγους που σε προκαλεί να παίξεις ξανά και ξανά.

Ο άλλος (σοβαρότερος) λόγος για να ασχοληθείς ξανά μαζί του είναι ότι οι επιλογές που κάνεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού επηρεάζουν σημαντικά την εξέλιξη της υπόθεσης και γι' αυτό υπάρχουν 8 διαφορετικά endings!

Από πλευράς gameplay το συνηθίζεις πολύ γρήγορα, είτε αποφασίσεις να στηριχθείς στα δύο κλασικά κουμπιά μόνο για να κοπανάς τους εχθρούς σου, είτε διανθίσεις το παιχνίδι σου με άλματα, άμυνες και γραπώματα. Το επίπεδο δυσκολίας ρυθμίζεται στην αρχή και προσφέρονται 4 επιλογές. Προσωπικά έπαιξα στο normal και ήταν δυσκολότερο απ' ό,τι περίμενα από την πρώτη κιόλας πίστα, με τα minions και τα bosses να συμπεριφέρονται αρκετά πιο έξυπνα σε σύγκριση με τα παιχνίδια του παρελθόντος.

Συνοψίζοντας, το Samurai Riot είναι ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι για να περάσεις την ώρα σου χωρίς να ξοδεύεις πολύ φαιά ουσία. Σε προκαλεί όσο χρειάζεται και είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψεις για να ξαναπαίξεις πολλές φορές, όπως κάθε beat'em up που σέβεται τον εαυτό του.

Το Samurai Riot είναι διαθέσιμο στο Steam σε τιμή €14.99.

Loading