Σαρκοζί: Οι ιντερνετικοί κολοσσοί θα έπρεπε να πληρώνουν φόρους στη Γαλλία

Λίγο πριν τη συνάντηση του με τον ιδρυτή του Twitter, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι θεωρεί απαράδεκτο οι ιντερνετικοί κολοσσοί να αποκομίζουν κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ στη Γαλλία χωρίς να καταβάλουν φόρους και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο φορολόγησης των εσόδων που έρχονται από τις online διαφημίσεις.

Το σχέδιο για φορολόγηση της τάξης του 1% όλων των διαδικτυακών διαφημίσεων προτάθηκε ξανά το 2010, αλλά απορρίφθηκε ένα χρόνο αργότερα από την Εθνοσυνέλευση, φοβούμενη ότι θα έβλαπτε περισσότερο τις μικρές εγχώριες επιχειρήσεις παρά τα μεγαθήρια του Διαδικτύου.

Εκπρόσωπος τύπου της Google απάντησε ότι η εταιρεία έχει συνεισφέρει ήδη πολύ στη γαλλική οικονομία, επικαλούμενος μελέτη της McKinsey που αναφέρει ότι οι εταιρείες του Internet προσέφεραν στη χώρα €60 δισ., ενώ μέχρι το 2015 εκτιμάται ότι θα ανοίξουν 450.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αν αναλογιστούμε τα τεράστια κέρδη που αποφέρουν οι πολίτες κάθε χώρας στους ιντερνετικούς κολοσσούς, τότε μάλλον η επιβολή φορολογίας δεν είναι παράλογη...

[πηγή yahoo]
Loading