Pac-Mecium: Το πραγματικό Pac-Man με μικροοργανισμούς!

Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι τεχνολογίες 3D και Augmented Reality θα καταστήσουν ακόμα πιο αληθοφανή τα video games, αλλά εδώ μιλάμε για ένα πραγματικά αληθινό παιχνίδι.

Επιστήμονες του τμήματος Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου Stanford δημιούργησαν το Pac-Mecium, το αληθινό Pac-Man χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς (παραμήκια) που ελέγχουν με κανονικό joystick, ενώ η απεικόνιση γίνεται στον υπολογιστή μέσω ψηφιακού μικροσκόπιου.

Ο χρήστης ελέγχει το παραμήκιο κουνώντας το χειριστήριο, το οποίο συνδέεται με αισθητήρα που "ελέγχει την πολικότητα ενός ομαλού ηλεκτρικού πεδίου που εφαρμόζεται μέσα στον υγρό θάλαμο, επηρεάζοντας την διεύθυνση κίνησης του παραμηκίου".

Σύμφωνα με τον επικεφαλής καθηγητή Ingmar Riedel-Kruse, η δημιουργία τέτοιων παιχνιδιών θα αυξήσει το ενδιαφέρον για αυτούς τους μικροοργανισμούς για να δούμε πως μπορεί να επηρεάσει η επιστήμη τη συμπεριφορά τους και μακροπρόθεσμα να παρέχουν βασικές γνώσεις βιοιατρικής και βιοτεχνολογίας σε όλες τις ηλικίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει δημιουργήσει με παρόμοιο τρόπο και άλλα κλασικά παιχνίδια όπως "Ciliaball", "Pond Pong" και "Biotic Pinball".

[πηγή Gizmodo]
Loading