Γιατί δεν πρέπει να πλένεις ποτέ το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψεις… [Video]

wash-chicken

Κάτι που οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- δε γνωρίζαμε σχετικά με το μαγείρεμα του κοτόπουλου είναι ότι οι επιστήμονες συνιστούν να μην το πλένουμε πριν το βάλουμε στο φούρνο. Όπως εξηγούν, το νερό όχι μόνο δε σκοτώνει τα βακτήρια αλλά αντιθέτως βοηθά στη μεταφορά ακόμα περισσότερων από την κουζίνα, το νεροχύτη ή και εσένα τον ίδιο:

This entry was posted in Featured, Misc, Science. Bookmark the permalink.
  • mind blown

  • The Other Guy

    mind-blowing… malon itheles na grapsis arxige 🙂

  • Kati Tetoio

    e sosta einai opos to grapse (o eautos tou… I am mind blown) 🙂

  • name

    Εγώ δεν πλένω τα χέρια μου, για να μη λερώσω το νεροχύτη.

  • Barney Stinson

    Αν το πλύνεις με ξύδι? Νομίζω έτσι σκοτώνεις τα βακτήρια…

  • Georgios Pavlides

    Δε θα ηθελα το κοτοπουλο μου να εχει γευση ξυδι ομως. Κοιταξε, εφοσον θα τη βαλεις στο φουρνο και θα σκοτωθουν ολα τα βακτηρια γιατι να ξοδεψεις τζαμπα ξυδι αφου τη δουλεια θα την κανει ο φουρνος ουτως η αλλως.

  • Barney Stinson

    καλά μη φανταστείς. Σε ένα βαθύ πιάτο λίγο ξύδι, ίσα ίσα να καλύπτει τον πάτο, και απλά περνάς το κοτόπουλο από όλες τις μεριές. Και δεν έχει καθόλου γεύση από το ξύδι μετά…

  • Kostas Ces

    Γενικα δεν βλεπω για ποιο λογο να πλυνεις ενα κομματι κρεας? Για να διωξεις το αιμα(που δεν εχει)?! Για να το καθαρισεις επειδη νομιζεις οτι ειναι βρωμικο? Παντως αν το κανεις για τα μικροβια, δεν ευπαρχει κανενας λογος. Αν εχεις ορεξη, βαλ’το σε μαριναδα με κατι οξινο για 2 ωριτσες απλως και μονο για να μαλακωσει πιο πολυ και να παρει γευση.

  • El Sonido

    και ποια η διαφορα ετσι και αλλιως τα βακτηρια με το ψησιμο θα εξολοθρευτουν ειτε ειναι 150 χιλιαδες ειτε ειναι 285 χιλιαδες απο δαυτα.

  • Haralez Nooryan

    Στο βιντεο δεν λενε οτι θα μολυνθει το κοτοπουλο ΑΠΟ την κουζινα η το νεροχυτη κλπ. Το αντιθετο λενε… Θα πιτσιλισεις βακτηρια απο το κοτοπουλο ΠΡΟΣ τις τριγυρω επιφανειες.

  • Antonakis Kipouros Nikopolidis

    Εισαι πολυ σωστος……
    Φιλε The Other Guy….apply cold water to that burn, χεχεχε!!!

  • noname

    Υποθέτω τα βάζεις στο φούρνο για καμιά ώρα…

  • Γιωργος Αντωνιου

    Αν θέλετε την γνώμη μου δοκιμάστε αυτό που θα σας πω… Βάλτε όλο το κοτόπουλο σε αλατόνερο μέσα στο ψυγείο όλο το βράδυ!!( Μαζί με τα μπαχαρικά του κ.τ.λ.) Έπειτα μαγειρέψτε το όπως επιθυμείτε!! Δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος των βακτηρίων που αναφέρει το άρθρο αλλά και θα μαλακώσει τόσο το κρέας του κοτόπουλου που θα είναι λες και τρώς πάπια!!

  • Δημήτρης Σόλων

    Ολα τα κοτοπουλα της γης,ειναι τιγκα στη σαλμονελα. Γι αυτο και απαγορευεται στα κρεοπωλεια,η αναμιξη σε κιμα,ή το κοψιμο κοτοπουλου,σε σημεια που ακουμπανε αλλα ειδη κρεατος…

  • Δημήτρης Σόλων

    Το ξυδι ειναι κορυφαιο αντιμυκητιακο (δοκιμαστε το με νερο σαν…ποδολουτρο),γιατι ο ΄΄αρχαιος΄΄ μυκητας του,κυριαρχει εναντι πιο νεων στελεχων. Δυσρυχως με τη σαλμονελα των πουλερικων,τα αντιμικροβιακα του αποτελεσματα ειναι πενιχρα.

  • Δημήτρης Σόλων

    Οι μαγειρες-μαγειρισσες,που πιανουνε με γυμνα χερια κοτοπουλα,πρεπει αμεσως μετα να τα σαπουνισουν για αρκετα δευτερολεπτα,γιατι η σαλμονελα ειναι πολυ επιμονο μικροβιο (βασικα δε φευγει ποτε)…

  • nikkome

    Υπερβολές, πραγματικά. Τόσα χρόνια δηλαδή, ποιος αρρώστησε; Η γιαγιά μου μια ζωή το έπλενε χύμα στο κύμα, παντού νερά και ούτε μια φορά δεν πάθαμε δηλητηρίαση.

  • Pingback: Δες πως αναπτύσσεται ένα κοτόπουλο από την 1η ημέρα μέχρι την επώαση [Video]()