Τα πρώτα αυτοκαθαριζόμενα ρούχα είναι γεγονός!

Αν η μπουγάδα δεν είναι το φόρτε σας, μάλλον θα χαρείτε ιδιαιτέρως μόλις μάθετε ότι αυτή τη σιγμή δύο κινέζοι χημικοί δουλεύουν πάνω στην κατασκευή των πρώτων βαμβακερών ενδυμάτων με τη μοναδική ιδιότητα να καθαρίζονται από μόνα τους!

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα απλώσετε στο μπαλκόνι σας ή οπουδήποτε αλλού υπάρχει ηλιακό φως και σε λίγη ώρα τα ρούχα σας θα είναι και πάλι πεντακάθαρα, χωρίς λεκέδες, βακτήρια και δυσάρεστες οσμές.

Για την κατασκευή τους, οι Mingce Long and Deyong Wu χρησιμοποίησαν μια επίστρωση διοξειδίου του τιτανίου σε συνδυασμό με άζωτο, τα οποία μόλις εκτεθούν στο ηλιακό φως σκοτώνουν τα μικρόβια, αλλά και νανοσωματίδια αργύρου και ιωδίου προκειμένου να επιταχύνουν τη διαδικασία του αποχρωματισμού.

Μάλιστα, αν κάποια στιγμή θελήσετε να πλύνετε το εν λόγω ύφασμα, μπορείτε να το κάνετε χωρίς φόβο, αφού μεταξύ άλλων είναι και ανθεκτικότατο στις πλύσεις. Ωστόσο, μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή και να συνεχίσετε με τα παραδοσιακά πλυντήρια για την ώρα, καθώς παραμένει άγνωστο το πότε η νέα τεχνολογία θα διατεθεί στην αγορά...

[πηγή tgdaily]
Loading