Serval: επικοινωνία χωρίς δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Internet

serval

Το Serval Mesh είναι μια νέα εφαρμογή για Android με την οποία είναι εφικτή η πραγματοποίηση κλήσεων και η αποστολή SMS ακόμα και όταν δεν υπάρχουν δίκτυα στην περιοχή ή για κάποιον λόγο δεν λειτουργούν. Η εφαρμογή πρέπει να είναι εγκατεστημένη και στις δύο συσκευές ανάμεσα στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η κλήση και χρησιμοποιεί τον υπάρχοντα αριθμό τηλεφώνου σας.

Η εφαρμογή δεν απαιτεί σύνδεση στο Internet και λειτουργεί ακόμα και χωρίς την παρουσία δικτύου ανεξαρτήτως παρόχου χρησιμοποιώντας απλώς την open-source τεχνολογία της Serval. Η εταιρεία ελπίζει ότι η τεχνολογία της θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις κινδύνου ή καταστροφών όπου η επικοινωνία κρίνεται απαραίτητη ενώ η πρακτική της χρησιμότητα εκτείνεται ακόμα και σε υποβαθμισμένες περιοχές.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η δημιουργία του Serval Maps, εφαρμογή χαρτών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την παρουσία δικτύων, του Serval Morse, κοινωνικό δίκτυο που θα επιτρέπει τη δημοσίευση morsels (tweets) καθώς και ενός API με το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία μέσω άλλων εφαρμογών.

Η εφαρμογή Serval Mesh είναι διαθέσιμη στο Google Play για Android συσκευές και προτείνουμε να διαβάσετε προσεκτικά την περιγραφή πριν την κατεβάσετε. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία και την τεχνολογία θα βρείτε στην επίσημα ιστοσελίδα της Serval εδώ.

 

 


Loading