Shazam: Προσεχώς με δυνατότητα αναγνώρισης τηλεοπτικών προγραμμάτων

Το Shazam είναι αναμφίβολα μια από τις must μουσικές εφαρμογές για κάθε χρήστη smartphone. Αυτό που κάνει είναι να αναγνωρίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το τραγούδι που παίζεται και να παρέχει στο χρήστη πληροφορίες σχετικά με τον τίτλο, τον καλλιτέχνη και το album του καθώς και links για παρακολούθηση video ή αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Shazam, αυτή τη στιγμή η εφαρμογή μετρά συνολικά 250 εκατομμύρια χρήστες και βρίσκεται στη λίστα των 10 εφαρμογών με τα περισσότερα downloads όλων των εποχών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάθε εβδομάδα το Shazam κατεβάζουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια νέοι χρήστες!

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σύντομα το Shazam αναμένεται να επεκτείνει τη λειτουργία του πέρα από τη μουσική και συγκεκριμένα θα μπορεί να αναγνωρίζει τηλεοπτικά προγράμματα. Με άλλα λόγια, η εφαρμογή θα σκανάρει την τηλεόραση και θα πληροφορεί το χρήστη για το πρόγραμμα που παίζεται, τα τραγούδια που ακούγονται, τους ηθοποιούς που εμφανίζονται, θα του παρέχει χρήσιμες πληροφορίες από το IMDB και πολλά άλλα.

To Shazam είναι διαθέσιμο για συσκευές iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry και Nokia.

[via TheVerge]

Loading