Siemens και Valeo ετοιμάζουν κινητήρες υψηλής τάσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

siemens-ecar-powertrain

[Δ.Τ.]
  • Δημιουργούν μια κοινοπραξία 50:50 για την κατασκευή κινητήριων συστημάτων υψηλής τάσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
  • Ισχυροί συνέταιροι με συμπληρωματικά πεδία δράσης και portfolio
  • Η νέα κοινοπραξία γίνεται ισχυρός παίκτης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης
  • Εστίαση στην παροχή καινοτόμων και οικονομικά προσιτών εξαρτημάτων υψηλής τάσεως και συστημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις παγκόσμιες μαζικές αγορές

Η Siemens και η Valeo υπέγραψαν συμφωνία προκειμένου να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την κατασκευή κινητήριων συστημάτων υψηλής τάσης. Με αυτή την κίνηση, οι δυο εταιρείες δημιουργούν έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των καινοτόμων και οικονομικά προσιτών εξαρτημάτων υψηλής τάσης και συστημάτων για όλο το εύρος των ηλεκτρικών οχημάτων το οποίο περιλαμβάνει υβριδικά, υβριδικά με δυνατότητα φόρτισης από το δίκτυο (ηλεκτροδότησης) αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Στηριζόμενη στα συμπληρωματικά πεδία δράσης και portfolio των 2 εταιρειών, η κοινοπραξία θα παρέχει σημαντικές συνέργειες σε τομείς όπως η παραγωγή και ο εφοδιασμός και θα δημιουργήσει τη βάση για βιώσιμη ανάπτυξη και κερδοφορία. Η αγορά των εξαρτημάτων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αναμένεται να αναπτυχθεί με ένα μικτό ετήσιο ρυθμό μεγαλύτερο του 20% μέχρι το 2020. Βάσει της συμφωνίας, η Siemens και η Valeo θα συμμετέχουν σε ποσοστό 50% έκαστη, θα έχουν από κοινού τον έλεγχο και θα εκπροσωπούνται αντιστοίχως με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

Όπως δήλωσε ο Jacques Aschenbroich, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Valeo,

"Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική του συνδυασμού των δυνάμεών μας με τη Siemens στα ηλεκτρικά κινητήρια συστήματα. Με την τεχνογνωσία που προσφέρεται από τη Siemens, έναν ηγέτη στα ηλεκτρονικά ισχύος και στα προϊόντα ηλεκτρικού κινητήρα, η Valeo θα διατηρήσει το τεχνολογικό της προβάδισμα, προσφέροντας μια σειρά από ολοκληρωμένα συστήματα τεχνολογιών που κυμαίνονται από μικρο-υβριδικές μέχρι και αμιγώς ηλεκτρικές λύσεις. Αυτή η κοινοπραξία αποτυπώνει επίσης την ικανότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων να αναπτύσσουν κορυφαίες συνεργασίες στο χώρο της βιομηχανίας που να φέρνουν καινοτόμες τεχνολογίες στην παγκόσμια αγορά"

Ο Klaus Helmrich, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens AG, είπε:

"Η κοινοπραξία Valeo - Siemens αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα δημιουργίας μιας εταιρείας η οποία έχει πραγματικά την έδρα της στην Ευρώπη. Ο συνδυασμός της εκτεταμένης εμπειρίας της Siemens στους ηλεκτρικούς κινητήρες και στους αντιστροφείς με την τεχνογνωσία της Valeo στην αυτοκινητοβιομηχανία και την παγκόσμια βάση των πελατών της, παρέχει και στις δύο εταιρείες μια σταθερή βάση στην αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρο-μετακινήσεων"

H Valeo θα συνεισφέρει την επιχειρησιακή της μονάδα των ηλεκτρονικών ισχύος υψηλής τάσης, συμπεριλαμβανομένων και 200 εργαζομένων εκ των οποίων οι 90 βρίσκονται στη Γαλλία, και αποτελούν τμήμα του Powertrain Systems Business Group (PTS). H Siemens θα συνεισφέρει μέσω του E-Car Powertrain Systems Business Unit, το οποίο απασχολεί περίπου 500 άτομα, εκ των οποίων οι 370 βρίσκονται στη Γερμανία και οι 130 στην Κίνα.

Η κοινοπραξία θα έχει την πλήρη επιχειρησιακή ευθύνη για την ανάπτυξη, τις πωλήσεις και την παραγωγή των κινητήρων υψηλής τάσεως και προϊόντων ηλεκτρονικών ισχύος άνω των 60V, που απαιτούνται για ηλεκτροκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα και ελαφρά εμπορικά οχήματα. Η κοινοπραξία θα μπορεί να προσφέρει μια εκτεταμένη γκάμα προϊόντων από υβριδικά συστήματα κίνησης και λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών κινητήρων, των συστημάτων για την αύξηση της εμβέλειας, των μετατροπέων DC/DC, αντιστροφέων και φορτιστών, μέχρι και ένα αμιγώς εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύστημα (οχήματος).

Η Siemens και η Valeo συμπληρώνουν δυναμικά η μια την άλλη, όσον αφορά στα portfolios των προϊόντων τους, την τεχνογνωσία στην παραγωγή και τη γεωγραφική εξάπλωση. Ως κορυφαίος παίκτης στην αυτοκινητοβιομηχανία με μεγάλη εξοικείωση με την αγορά, η Valeo διαθέτει μια ισχυρή βιομηχανική τεχνογνωσία, παρέχοντας μια παγκόσμια βάση πελατών σε κινητήρες με ανταγωνιστικά και προηγμένα ηλεκτρονικά προϊόντα υψηλής τάσης, που παράγονται από πιστοποιημένες γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων. To E-Car Unit της Siemens αξιοποιεί τις ικανότητες του σχεδιασμού του συστήματος που διαθέτει ο Όμιλος στα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, τη δυνατή μηχανική, τον έλεγχο εγκυρότητας και την εξαιρετική εμπειρία στα προϊόντα κινητήρων έλξης.

Οι δομές της εταιρείας θα κλίνουν και θα είναι προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς και του διεθνούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος. Η έδρα της εταιρείας θα βρίσκεται στο Erlangen της Γερμανίας.

Η κοινοπραξία θα έχει παγκόσμιο προσανατολισμό και οικονομικά αποδοτική δομή στις περιοχές όπου θα έχει τις εγκαταστάσεις της, προσφέροντας πρόσβαση σε αγορές-κλειδιά για την ηλεκτροκίνητη αυτοκινητοβιομηχανία, όπως είναι η Ευρώπη και η Κίνα: με έδρα στη Γερμανία και εγκαταστάσεις σε Γαλλία, Νορβηγία, Πολωνία, Ουγγαρία και Κίνα.

Η κοινοπραξία θα προσφέρει στους 700 εργαζομένους της την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου ηγέτη. Μέσω των συγχωνευμένων δραστηριοτήτων των δύο εργοδοτών από επιλογή, η κοινοπραξία θα γίνει ένας σταθερός, αφοσιωμένος και ευυπόληπτος εργοδότης. Ως αυτοκινητοβιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, θα προσφέρει στους εργαζομένους της ελκυστική διεθνή καριέρα στους τομείς της ηλεκτροδότησης και της ψηφιοποίησης.

Το έργο αυτό αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης των εκπρόσωπων των εργαζομένων. Με την επιφύλαξη της έγκρισης των αρμόδιων αρχών, η κοινοπραξία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο τελευταίο τρίμηνο του ημερολογιακού έτους 2016.

 

Loading