H Skype εξαγοράζει τη GroupMe

Η μάχη του group messaging δείχνει να φουντώνει κι άλλο. Μετά τα Facebook Messenger και Google+ Huddle, η Skype δε σκοπεύει να μείνει άλλο με σταυρωμένα χέρια...

Έπειτα από χθεσινή ανακοίνωσή της, προχωρά στην απόκτηση της GroupMe, εταιρείας που αναπτύσσει υπηρεσίες ομαδικών ανταλλαγών μηνυμάτων, με σκοπό να επεκτείνει κι άλλο τις δυνατότητές της αλλά και να καλύψει τις όποιες αδυναμίες της. Προς το παρόν, οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον CEO της Skype Tony Bates:

" Η GroupMe συμπληρώνει την μέχρι τώρα πρωτιά μας στον τομέα των επικοινωνιών video και φωνής, παρέχοντας τις καλύτερες υπηρεσίες στο χώρο της επικοινωνίας κειμένου. Εκτός των άλλων, παρέχει πρωτοποριακές λειτουργίες group messaging που καθιστούν εύκολες τις συνενοήσεις των χρηστών, επιτρέποντας τους να μοιράζονται τις φωτογραφίες ή τις τοποθεσίες τους".

Για όσους δε γνωρίζουν, η GroupMe μετράει μόλις ένα χρόνο παρουσίας στο χώρο, διαγράφοντας εντυπωσιακή πορεία. Οι 20 εργαζόμενοι της εταιρείας θα παραμείνουν στη Νέα Υόρκη ως μέρος της συμφωνίας, έχοντας πλέον πρόσβαση στους λογαριασμούς 175 εκατομμυρίων χρηστών του Skype κάθε μήνα.

Όσον αφορά τη Skype, λίγους μήνες πριν είδαμε τη συμφωνία εξαγοράς της από τη Microsoft έναντι $8.5 δισεκατομμυρίων, η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής. Όπως αντιλαμβάνεστε, μελλοντικά η κίνηση αυτή θα αποβεί συμφέρουσα και για τη Microsoft στην προσπάθεια της να επεκτείνει την παρουσία και τις δυνατότητες του Windows Phone Mango.

[πηγή mashable]

 

Loading