Άνοδος 80% στην αγορά των smartphones, η Nokia σταθερά στην πρώτη θέση!

Σύμφωνα με νέα αναφορά της IDC, η παγκόσμια διάθεση των smartphones αυξήθηκε κατά 80% στο πρώτο τρίμηνο του 2011, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2010. Συνολικά διατέθηκαν περίπου 100 εκατομμύρια συσκευές, σχεδόν διπλάσιες από τα 55 εκατ. της περυσινής περιόδου!

IDC Chart - Smartphone Market Growth

Σε αυτό το διάστημα, η Nokia εξακολουθεί να κρατά την πρώτη θέση, με μια μείωση 14.5%, ενώ δεύτερη έρχεται η Apple, η οποία παρουσιάζει και μια μικρή αύξηση στο ποσοστό της.

Ακολουθούν οι RIM, Samsung και HTC, με την πρώτη να παρουσιάζει επίσης πτώση (περίπου 5%), ενώ οι άλλες δύο επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία των Android smartphones!

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Kevin Restivo, αναλυτής της IDC:

Η ανάδειξη του Android ως κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές, επέτρεψε σε μερικές εταιρίες να κερδίσουν γρήγορα ένα σημαντικό μέρος της αγοράς. Ακόμη, η αγορά των smartphones βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να συνυπάρξουν αρκετοί προμηθευτές, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα

[πηγή BusinessWire]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Mobiles and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.
  • mike

    Ρε παιδιά διαβάστε σωστά τους πίνακες, νούμερα είναι, και τα λέτε ανάποδα.
    To 12,6% της Nokia είναι αύξηση, έστω και μικρή, πολύ μικρότερη βέβαια από τη γενική αύξηση της κατηγορίας (+80%), η δε Apple έχει θεματική αύξηση 114,4% και κλείνει τη ψαλίδα ταχύτατα. Θεαματικές αυξήσεις έχουν όμως και όλοι οι υπόλοιποι, με πιο εντυπωσιακή αυτή της Samsung, η οποία όμως υπολείπεται κατά περίπου 8 εκατ. συσκευές της Apple.

  • Σωστά, η μείωση είναι στο Market Share! Το αλλάξαμε μόλις…

  • KostPam

    Ρε παιδιά η Sony-Ericsson που είναι? Τι μερίδιο κατέχει? Γιατί δεν υπάρχει στον πίνακα?